Κωστής Σαββιδάκης για Άγριες Μέλισσες: «Αυτός ο ρόλος θα με κυνηγάει μια ζωή»

Κωστής Σαββιδάκης

«Το θεωρώ ευλογία και πιστεύω ότι ήμουν και τυχερός που έπαιξα αυτόν το ρόλο», λέει ο Κωστής Σαββιδάκης για το ρόλο του παπά Γρηγόρη στις Άγριες Μέλισσες.

Για το ρόλο του παπά Γρηγόρη στη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία του ΑΝΤ1, Άγριες Μέλισσες, μίλησε ο Κωστής Σαββιδάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα On Time και τη Σίσσυ Μενεγάτου.

Όλο αυτό, η πίστη σου, λες κι έχει «κουμπώσει» και τη μεγάλη σου επιτυχία την έκανες ως παπα-Γρηγόρης στις «Άγριες Μέλισσες». Ο κόσμος από εκεί σε γνώρισε περισσότερο και σε αγάπησε.

Ναι, πέρα από το σενάριο και τη σκηνοθεσία, που ήταν υπέροχα, τους εκλεκτούς συναδέλφους, όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν γι’ αυτή τη σειρά, νομίζω ότι εγώ αυτό που έκανα είναι ότι έβαλα στον παπα-Γρηγόρη τον παπά που θα ήθελα να είχα απέναντί μου. Δηλαδή, σκέφτηκα πώς θα ήθελα τον παπά που θα μπορώ να του εξομολογηθώ, να κοινωνήσω, να τον ακούσω. Νομίζω ότι εκεί ήταν και το μυστικό της επιτυχίας του ρόλου μου.

Ακόμα και τώρα, όταν βγαίνεις στο δρόμο, σε «κυνηγάει» ο παπα-Γρηγόρης; Σε φωνάζει έτσι ο κόσμος;

Με κυνηγάει και θα με κυνηγάει μια ζωή και το χαίρομαι, το ευχαριστιέμαι, το απολαμβάνω. Βλέπω ανθρώπους που με φωνάζουν «παπα-Γρηγόρη» και λέω «πέτυχε αυτός ο ρόλος, έχει αφήσει κάτι». Το θεωρώ ευλογία και πιστεύω ότι ήμουν και τυχερός που έπαιξα αυτόν το ρόλο. Επίσης, με φωνάζουν συχνά και «Μαυρογένη», από το ρόλο μου στην ταινία «Το δείπνο του βοσκού», γιατί έχει χιλιάδες προβολές στο ΥouTube.

Κάτι πρέπει να έχεις από την προστασία της Παναγίας ή το «χέρι του Θεού», ο καθένας που πιστεύει όπως θέλει το λέει, γιατί, εκτός από τον παπα-Γρηγόρη, σου ήρθε άλλος ένας σπουδαίος ρόλος και έπαιξες τον Μαυρογένη, τον καλοκάγαθο βοσκό, ο οποίος πάει να συναντήσει τον Χριστό, στην ταινία «Το δείπνο του βοσκού» του Γιάννη Στραβόλαιμου.

Ακριβώς έτσι. Θεωρώ ότι είμαι ευλογημένος. Σε αυτή την ταινία ο Μαυρογένης πηγαίνει να συναντήσει τον Χριστό και τα καταφέρνει γιατί είναι πολύ μεγάλη η πίστη του. Τα γυρίσματα της ταινίας του Γιάννη Στραβόλαιμου είχαν ολοκληρωθεί πριν από τις «Άγριες Μέλισσες», οπότε πρώτα ήρθε ο Μαυρογένης και μετά ο παπα-Γρηγόρης. Πέρυσι η ταινία προβλήθηκε σε μια επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα, αλλά ακόμα δεν έχει βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες, γιατί δυστυχώς πρέπει να λυθούν κάποια προβλήματα.