Κωστής Σαββιδάκης: «Αυτό που είμαι σήμερα το οφείλω στους γονείς μου»

Κωστής Σαββιδάκης

«Μου έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν απλόχερα», λέει ο Κωστής Σαββιδάκης.

Για τα παιδικά του χρόνια στη Ρόδο μίλησε ο Κωστής Σαββιδάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα On Time και τη Σίσσυ Μενεγάτου.

Πού γεννήθηκες και πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ρόδο, αλλά ο προπάππος μου ήταν από τα Σφακιά, οπότε έχω καταγωγή από την Κρήτη. Μεγάλωσα σε μια γειτονιά η οποία ονομάζεται Caserma Regina (ιταλικός στρατώνας) κι εκεί τότε ήταν η Σχολή Χωροφυλακής. Ωραία χρόνια τότε, χανόμασταν στις αλάνες, όπου παίζαμε μπάλα, κρυφτό, κυνηγητό, περνούσαμε ανέμελα. Έχω δύο αδελφές, την Ελένη, που είναι έντεκα μήνες μεγαλύτερή μου, και την Κατερίνα, έξι χρόνια μικρότερη από εμένα.

Ήμουν από μια οικογένεια μεροκαματιάρηδων, οι οποίοι προσπαθούσαν να τα βγάλουν πέρα για να μεγαλώσουν τρία παιδιά. Ήταν δύσκολη εποχή, αλλά δεν μας έλειψε τίποτα. Ο πατέρας μου Νικόλαος ήταν εργολάβος οικοδομών και η μητέρα μου Ελευθερία δούλευε ως μαγείρισσα στη Σχολή Χωροφυλακής.

Οι γονείς σου σου έδωσαν αγάπη; Και πώς ήσουν ως παιδί;

Ναι. Θεωρώ ότι αυτό που είμαι το οφείλω σε αυτούς. Μου έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν απλόχερα. Ήμουν πολύ ντροπαλός. Κρυβόμουν στο τελευταίο θρανίο, κακός μαθητής, βαριόμουν πάρα πολύ το διάβασμα.