Κώστας Καραφώτης: «Η ψυχική κακοποίηση είναι απαράδεκτη, ό,τι χειρότερο και δεν συγχωρείται»

Κώστας Καραφώτης

"Οι συμπεριφορές αυτές είναι ακραίες, κακοποίησης και μπούλιγκ" επισημαίνει, μεταξύ πολλών άλλων, ο Κώστας Καραφώτης.

Ο Κώστας Καραφώτης έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο γοητευτικός τραγουδιστής μίλησε για όσες συμπεριφορές έχει συναντήσει στον καλλιτεχνικό χώρο όλο αυτά τα χρόνια αλλά και στα social media.

Στο θεατρικό χώρο με το metoo βγήκαν κάποια πράγματα στο φως. Στο περιβάλλον των τραγουδιστών δεν έχει βγει κάτι τέτοιο προς τα έξω. Θεωρείς ότι ο χώρος ο δικός σας είναι τόσο αγγελικά πλασμένος;

Όχι, δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Όταν όμως, για παράδειγμα, μια κοπέλα μπαίνει σε έναν τέτοιο χώρο και θέλει να γίνει τραγουδίστρια αλλά δεν έχει ηθικούς φραγμούς και ίσως κάνει κάτι με κάποιο άτομο του χώρου, αυτό δεν είναι κακοποίηση, αυτό γίνεται με τη συναίνεση των προσώπων που συμμετέχουν, οι οποίοι είναι ενήλικες και οι δύο. Οι συμπεριφορές αυτές, στις οποίες αναφέρεσαι, είναι ακραίες συμπεριφορές κακοποίησης και μπούλιγκ, κυρίως ψυχικής κακοποίησης, που για μένα αυτό είναι απαράδεκτο και δεν συγχωρείται.

Η ψυχική κακοποίηση είναι ό,τι χειρότερο. Δηλαδή, μπορεί να σε κυνηγάει ο άλλος, να σου στέλνει μηνύματα, να σε περιμένει έξω από το σπίτι σου χωρίς να έχει κάνει κάτι, χωρίς να σε έχει αγγίξει. Σε μένα δεν υπήρξε θαυμάστρια που να κάνει κάτι τέτοιο αλλά, όταν βγήκαν τα social media, μπορεί να στέλνανε μηνύματα, να αλλάζανε προφίλ, να αλλάζουνε ονόματα αν δεν απαντάς. Αυτά είναι συνηθισμένα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν με κάτι άλλο να ασχοληθούν και λένε: «Σε ποιον θα στείλουμε σήμερα; Ας  γράψουμε στον τάδε επώνυμο».

Δεν με αφορά καθόλου. Μόνο σε περίπτωση που είναι κάτι ποινικά κολάσιμο. Ασχολούμαι μόνο με το να ανεβάζω πράγματα που θέλω κι εκεί τελειώνει η δουλειά με τα social media. Αν θα έπρεπε να απαντάω και να σχολιάζω το κάθετι, θα χρειαζόταν να είμαι πάνω από ένα κινητό ή υπολογιστή 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Πηγή εικόνας: NDP Photo