Ισίδωρος Φίκαρης: «Έχω δυσκολευτεί πάρα πολύ σε αυτή τη δουλειά, έχω πάθει κρίσεις άγχους και πανικού»

Ισίδωρος Φίκαρης

"Η τελειομανία μου με οδήγησε σε τέτοιες καταστάσεις. Όταν χαλάρωσα και έκανα την αυτοκριτική και την ψυχανάλυσή μου, τότε εξαφανίστηκαν όλα".

Συνέντευξη στη RealLife και τη δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα έδωσε ο Ισίδωρος Φίκαρης. Οι δύο συνάδελφοι μίλησαν για τις συνεργασίες του στον χώρο της τηλεόρασης, τις απαιτήσεις και την πίεση της δουλειάς, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος αντιμετωπίζει τα πράγματα.

«Όλες μου τις συνεργασίες τις έχω αγαπήσει. Από τον Φώτη και τη Μαρία αγάπησα την τηλεόραση, από τον Γιώργο Λιάγκα έμαθα τον πρωταθλητισμό, από την Κατερίνα Καραβάτου έμαθα τι σημαίνει να κάνεις τη δουλειά σου με συναίσθημα και να είσαι ο εαυτός σου, από τη Μαρία Μπακοδήμου έμαθα πως η αλήθεια μας και το γέλιο μας κάνουν την τηλεόραση και από την καλοκαιρινή παρέα στον ΣΚΑΪ έμαθα πως οι παρέες κάνουν τη διαφορά», δηλώνει ο Ισίδωρος Φίκαρης.

«Έχω δυσκολευτεί πάρα πολύ. Έχω πάθει κρίσεις άγχους και κρίσεις πανικού. Πιστεύω ότι η τελειομανία μου με οδήγησε σε τέτοιες καταστάσεις. Όταν χαλάρωσα και έκανα την αυτοκριτική και την ψυχανάλυσή μου και δέχθηκε ότι εγώ θα κάνω αυτή τη δουλειά όσο καλύτερα μπορώ, τότε εξαφανίστηκαν όλα. Έχω αποδεχθεί ότι δεν πρέπει να είμαι τέλειος, γιατί η τηλεόραση δεν είναι για τέλειους ανθρώπους», εξομολογείται χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

«Ζηλεύω τους ανθρώπους στον χώρο που έχουν γερό στομάχι. Εγώ είμαι συναισθηματικός. Έπειτα από 10 χρόνια, ακόμη θα αγχωθώ, θα σκεφτώ τη δουλειά όταν θα είμαι στο σπίτι και θα είμαι ανασφαλής. Αυτό όμως μού δίνει τη δυνατότητα να γίνομαι καλύτερος κάθε χρονιά. Δεν θέλω να αλλάξω και να μην έχω συναισθήματα», επισημαίνει κλείνοντας το θέμα ο Ισίδωρος Φίκαρης.