Zappit

Ηρώ Μουκίου: «Δεν αξίζει να βρίσκεσαι σε τέτοια συνθήκη όσα χρήματα και να παίρνεις, όση επιτυχία και να έχεις»

"Mου έτυχε πολλές φορές να μην ταιριάζω με κάποιον, να μην έχω καλή χημεία ή να υπάρχουν εντάσεις" ομολογεί η Ηρώ Μουκίου.

Με αφορμή το νέο σίριαλ «Άγιος Έρωτας» στον Alpha, η Ηρώ Μουκίου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό My Tv και τη δημοσιογράφο Μαίρη Καράμπελα αυτή την εβδομάδα. Μεταξύ άλλων, δε, η γοητευτική ηθοποιός μίλησε για τη τηλεοπτική της απουσία αλλά και τα κριτήρια που την οδηγούν στην επιλογή μιας νέας συνεργασίας.

Στην τηλεόραση σας έχουμε δει σε επιλεκτικές δουλειές. Με ποια κριτήρια τις διαλέγετε;

Το πρώτο πράγμα που κοιτάζω είναι οι συντελεστές. Ακόμη και το ωραιότερο σενάριο να υπάρχει στο μεγαλύτερο κανάλι και με την καλύτερη εταιρεία παραγωγής, αν οι συντελεστές δεν μου είναι γνώριμοι, δεν με έχουν πείσει και δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη, δεν θα κάνω μια δουλειά. Επίσης, το οικονομικό είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει. Ποτέ δεν αποτιμώ σε χρήμα την ποιότητα μιας δουλειάς.

Και στην τηλεόραση και στο θέατρο, αν δεν είναι καλές οι σχέσεις με τους συνεργάτες σου, βασανίζεσαι. Πραγματικά, δεν αξίζει όσα χρήματα και να παίρνεις, όση επιτυχία και να έχεις, να βρίσκεσαι σε τέτοια συνθήκη. Στα 30 χρόνια που είμαι στον χώρο, μου έτυχε πολλές φορές να μην ταιριάζω με κάποιον, να μην έχω καλή χημεία ή να υπάρχουν εντάσεις.

Σε αυτές τις περιπτώσεις κάνω τη δουλειά μου ως επαγγελματίας και προχωράω. Οι σχέσεις αυτές, ξέρετε, είναι σχέσεις ζωής, συμπυκνωμένης. Θα πρέπει να υπάρχουν αμοιβαίες υποχωρήσεις, κατανόηση και ηρεμία. Χαίρομαι, λοιπόν, που στον «Άγιο έρωτα» πληρούνται οι προϋποθέσεις. Συνεργάζομαι με υπέροχους συναδέλφους, εξαιρετικούς σκηνοθέτες και υπάρχει αρμονικό αποτέλεσμα.