Ιωάννα Παππά: «Στην ηλικία μου πια, στα 47, έχω και το δικαίωμα να αντιδράσω»

Ιωάννα Παππά

"Έχοντας δείξει ότι μπορώ να είμαι ανεκτική, μπορώ να έχω κατανόηση, μπορώ να παλεύω για τα πράγματα, μπορώ να έχω και όρια, ευχαριστώ" ανέφερε η Ιωάννα Παππά.

Η Ιωάννα Παππά έδωσε συνέντευξη στο ladylike.gr και στη Λία Παπαιωάννου και μίλησε για τα όρια που θέτει μεγαλώνοντας γιατί δεν θέλει πλέον να συμβιβάζεται εύκολα.

«Μεγαλώνοντας δεν συμβιβάζομαι εύκολα. Αρχίζω να μην έχω ανοχή. Ειδικά επειδή ήμουν ένα παιδί πολύ διαθέσιμο, πολύ ανοιχτό και με κατανόηση. Οι άνθρωποι, ξέρεις, όταν βρίσκονται απέναντι σε πιο δοτικούς ανθρώπους μερικές φορές δεν το ερμηνεύουν σωστά. Νομίζουν ότι είναι αδυναμία, ενώ είναι ακριβώς το αντίθετο. Πρέπει να έχεις απόθεμα για να έχεις να δώσεις και να προσπερνάς διάφορους κακούς χειρισμούς, να τους παραβλέπεις και να λες “δεν πειράζει, τον καταλαβαίνω” ή “την καταλαβαίνω”.

Μεγαλώνοντας κι επειδή είμαι και πιεσμένη και σε σχέση με τον χρόνο, δεν μου φτάνουν οι ώρες της ημέρας, δεν νομίζω ότι έχω μια ιδανική καθημερινότητα και δεν βλέπω και κανέναν να έχει -δεν νομίζω δηλαδή ότι είναι προσωπικό το πρόβλημα- διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει ο χρόνος της αποσυμπίεσης για να μπορέσω να αντιμετωπίσω και τα κακώς κείμενα. Και δεν θέλω να νιώθω ενοχές αν σε κάτι που δεν είναι ωραίο να συμβαίνει με αυτόν τον τρόπο που συμβαίνει, εγώ αντιδρώ».

«Νομίζω ότι στην ηλικία μου πια, στα 47, έχω και το δικαίωμα να αντιδράσω. Έχοντας δείξει ότι μπορώ να είμαι ανεκτική, μπορώ να έχω κατανόηση, μπορώ να παλεύω για τα πράγματα, μπορώ να έχω και όρια, ευχαριστώ».

«Για μένα τα όρια ήταν πάντα σημαντικά, απλώς πια είναι ανάγκη να οριοθετούμε νωρίς, γιατί θεωρώ ότι εξυπηρετεί πάρα πολύ στις σχέσεις των ανθρώπων επί της ουσίας. Και το να είσαι ειλικρινής, αλλιώς υπάρχουν παγίδες, δημιουργούνται και σχέσεις περίεργες. Όλα στο φως που λέμε. Είναι ωραίο πράγμα. Εγώ πάντα πήγαινα προς τα εκεί και πλέον, το διεκδικώ ακόμα περισσότερο».