Η Βίκυ Χατζηβασιλείου έδωσε συνέντευξη στο ένθετο “ENJOY” της κυριακάτικης δημοκρατίας και τη Μαρία Ανδρέου, όπου μίλησε και για την αποχώρησή της από τον Alpha.
Πώς σου φαίνεται που το “σπίτι” σου, όπως λες και εσύ, έχει χάσει ποσοστά τηλεθέασης από το γενικό σύνολο;
Στεναχωριέμαι. Όταν βλέπω ότι το πρώην σπιτικό μου κλυδωνίζεται, εκεί όπως έδωσα 17 χρόνια από τη ζωή μου, πως θα αισθανθώ; Θα χαρώ; Ε, δεν έχω δείξει ότι είμαι τέτοιος άνθρωπος. Από το γυαλί δεν μπορείς να κρυφτείς. Αλλά δεν ήταν επιλογή μου που τελείωσε η συνεργασία μου με τον Alpha. Με σταμάτησε μια κυρία από τη Λαμία και μου λέει «Βίκυ, η τηλεόραση δεν μου δίνει πλέον συναίσθημα». Δεν πίστευα τα λόγια που άκουγα. Μου φάνηκαν υπερβολικά. Κι όμως, μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες αυτά τα παιχνίδια που παίζει η ζωή τα ξέρουν. Τελικά και εγώ ήμουν άρρηκτα δεμένη με τους τηλεθεατές μου και αυτοί μαζί μου.
Συζητήσεις για την επαναφορά του “Πακέτου” στη μικρή οθόνη με το νέο έτος γίνονται;
Ναι, υπάρχουν κάποια σχέδια.
Με το χέρι στην καρδιά, οι λόγοι που έφυγες από τον Alpha ήταν οικονομικοί;
Ειλικρινά δεν ήταν. Δεν έγινε καμία οικονομική συζήτηση με τον σταθμό. Δεν βρέθηκα σε κανένα γραφείο να μιλάω για το κόστος της εκπομπής μου, δεν έκανα καμία συζήτηση για κανένα στέλεχος από το πρόγραμμα ή τη διοίκηση. Δεν διαπραγματεύτηκα κανένα συμβόλαιο, ούτε όρους έβαλα. Μου ανακοινώθηκε από το τηλέφωνο ότι λύεται η συνεργασία μας και είχε περάσει το καλοκαίρι. Οδηγούσα και έβαλα στην άκρη το αυτοκίνητό μου.
Δεν μου φαίνεται πολύ ηθικό και ντόμπρο…
Θα έλεγα ότι δεν ήταν μια ωραία συμπεριφορά, έπειτα από τόσα χρόνια συνεργασίας.
Ποιος σε στήριξε σε όλο αυτό; Ένα σοκ θα το έπαθες… Ήταν κάτι πολύ ξαφνικό.
Ξεκάθαρα η οικογένειά μου. Αλλά δεν θέλω τα δύο μου αγόρια να τα βάζω μέσα σε όλο αυτό. Έχουν τις σπουδές τους, τον δρόμο τους. Και αυτό το βιβλίο που έγραψα είναι και για αυτά. Είναι ένας δρόμος αυτογνωσίας. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί το εκπαιδευτικό μας σύστημα βάζει τα παιδιά να μάθουν τριγωνομετρία και όχι ψυχολογία. Γιατί δεν υπάρχει το μάθημα αυτό; Έχει γίνει έρευνα σε σχολεία, που έδειξε ότι από ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών που πίστευαν ότι θα τα καταφέρουν στη ζωή τους λίγα τελικά στη διαδρομή τα κατάφεραν και βρήκαν την ευτυχία.