Zappit

Η Βασιλική Τρουφάκου εξομολογείται: «Είχα θέματα που έπρεπε να συζητηθούν και να λυθούν»

"Όταν τέλειωσε ο τοκετός, τον άφησα πίσω μου σαν να μην έγινε ποτέ. Δεν με κατέκλυσε συγκίνηση, αισθάνθηκα κυρίως απελευθέρωση".

Στο περιοδικό Vita και τη δημοσιογράφο Νάντια Σουφλή μιλά η Βασιλική Τρουφάκου. Η γνωστή ηθοποιός, που και φέτος συμμετέχει στη σειρά Famagusta, αναφέρθηκε στην ψυχοθεραπεία και τα οφέλη που έχει αποκομίσει από αυτήν εδώ και αρκετά χρόνια, εξομολογούμενη και τα συναισθήματα που ένιωσα αμέσως μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού πριν από μόλις 5 μήνες.

«Η ψυχοθεραπεία είναι απαραίτητη όπως ο οδοντίατρος, ο γυναικολόγος κοκ. Όσο σημαντική είναι η σωματική υγεία, άλλο τόσο πολύτιμη είναι και η ψυχική. Δεν ξέρω πώς θα στεκόμουν χωρίς την ψυχοθεραπεία. Είχα θέματα που έπρεπε να συζητηθούν και να λυθούν για να μπορέσω να προχωρήσω», παραδέχεται η Βασιλική Τρουφάκου.

«Στην κοινωνία υπάρχει ακόμα προκατάληψη. Δεν καταλαβαίνω πως κάποιος προσλαμβάνει χωρίς δεύτερη σκέψη έναν ειδικό για να φυτέψει τις γλάστρες του, ενώ για τα θέματα της ψυχικής του υγείας νομίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Υπάρχει φόβος, γιατί όσο μεγαλύτερο και απωθημένο είναι το πρόβλημα, τόσο πιο δύσκολα λύνεται», προσθέτει η ηθοποιός.

Πώς νιώθεις που εδώ και πέντε μήνες έγινες μητέρα;

«Όταν γέννησα τον γιο μου, έπειτα από 30 ώρες τοκετού, δεν με κατέκλυσε συγκίνηση. Ευχαριστήθηκα όλη τη διαδικασία, αλλά αισθάνθηκα κυρίως απελευθέρωση. Όταν τέλειωσε αυτό το άφησα πίσω μου σαν να μην έγινε ποτέ. Φαντάσου, βλέπω φωτογραφίες μου με την κοιλιά, μου αρέσει αυτό που συνέβη αλλά δεν θυμάμαι πώς ακριβώς έγινε. Είναι περίεργο», εξομολογείται χαρακτηριστικά η Βασιλική Τρουφάκου.