Γωγώ Ατζολετάκη για Πέτρο Φιλιππίδη: «Τον συμπαθώ πολύ, δεν φανταζόμουν ότι θα προχωρούσε σε τέτοιες πράξεις»

Γωγώ Ατζολετάκη

"Δεν πιστεύω ότι οι χώροι θα εξυγιανθούν, ούτε οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις θα σταματήσουν" εξηγεί η Γωγώ Ατζολετάκη.

Εν μέσω παραστάσεων με το Black Out, αυτό το καλοκαίρι, η Γωγώ Ατζολετάκη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μάλιστα, ανάμεσα σε άλλα, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στο κίνημα metoo και στην ενεδεχόμενη θεατρική επάνοδο του Πέτρου Φιλιππίδη.

Μετά το metoo θα βγει το θέατρο και η κοινωνία πιο δυνατή;

Δεν πιστεύω ότι οι χώροι θα εξυγιανθούν, ούτε οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις θα σταματήσουν. Το σημαντικότατο βήμα που έχει γίνει όπως έχω γράψει και στο βιβλίο μου το «Ζ της Ζωής», είναι στο θέμα της καταγγελίας των γυναικών. Τώρα πια τα στόματα ανοίγουν, καταγγέλλουμε τους συζύγους και τους συντρόφους. Καταγγέλλουμε τους κακοποιητές και παίρνει ο καθένας αυτό που του αξίζει.

Για εσάς ήταν σοκ αυτά που ακούστηκαν για τον χώρο του θεάτρου;

Ομολογώ ότι δεν ήξερα τα εσώτερα ούτε του Δημήτρη Λιγνάδη ούτε του Πέτρου Φιλιππίδη. Πραγματικά εξεπλάγην. Ειδικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον οποίο συμπαθώ πολύ, δεν φανταζόμουν ότι θα προχωρούσε σε τέτοιες πράξεις και θα έφτανε μέχρι το δικαστήριο.

Λένε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι έτοιμος να επιστρέψει στα καλλιτεχνικά δρώμενα…

Είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός, πολύ καλός σκηνοθέτης. Έχω παρακολουθήσει παραστάσεις του, τώρα το πώς και αν εξετράπη, δεν ήμουν μπροστά, δεν το ξέρω.