Γιώργος Βάλαρης: «Με εξοργίζει, δεν μπορώ να διανοηθώ μια άλλου είδους συμπεριφορά»

Γιώργος Βάλαρης

"Πάντα πρέπει να λειτουργείς στο πλαίσιο της αγάπης και της συναδελφικότητας, που είναι απαραίτητη" διευκρινίζει ο Γιώργος Βάλαρης.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο Γιώργος Βάλαρης στην εφημερίδα On Time και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Ο γνωστός σκηνοθέτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε όσα έφερε το κίνημα metoo στον θεατρικό χώρο με τις κακοποιητικές συμπεριφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πίστευες ποτέ ότι το θέατρο έκρυβε τόσο σκοτάδι με σεξουαλικές κακοποιητικές πράξεις από ηθοποιούς και σκηνοθέτες, που έφτασαν στη Δικαιοσύνη;

Νομίζω ότι δεν συμβαίνει μόνο στο δικό μας χώρο αυτό. Δεν είναι κανένας χώρος αθώος και αυτό το βλέπουμε στην πραγματικότητα. Δεν με σοκάρει τίποτα στη σημερινή κοινωνία και πραγματικότητα. Το μόνο που εγώ εύχομαι είναι, με την έκταση που πήραν αυτές οι καταστάσεις, να μπορέσουμε να δούμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Όσοι έχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές να σταματήσουν και όσοι δυστυχώς έχουν τύχει τέτοιων συμπεριφορών, να μπορέσουν να ζητήσουν βοήθεια και να το αντιμετωπίσουν με πολύ ισχυρότερο τρόπο.

Επειδή είσαι σκηνοθέτης πολλά χρόνια κι έχουμε ακούσει για κακοποιητικές συμπεριφορές, τι έχεις να πεις γι’ αυτό;

Με εξοργίζει. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητα ως αναγκαία η ευγενής συμπεριφορά και ο σεβασμός προς τους συναδέλφους και ιδίως όταν ηγείσαι. Δεν μπορώ να διανοηθώ μια άλλου είδους συμπεριφορά. Πάντα πρέπει να λειτουργείς στο πλαίσιο της αγάπης και της συναδελφικότητας, που είναι απαραίτητη.