Γιώργος Σαββίδης: «Μου φαίνεται θλιβερό, μου μοιάζει περισσότερο με ένα κατασκεύασμα προς πώληση»

Γιώργος Σαββίδης

"Προσπαθώ να ζητάω βοήθεια όταν τη χρειάζομαι, παλιότερα δεν το έκανα και το έχω μετανιώσει" δηλώνει ο Γιώργος Σαββίδης

Με αφορμή τη συμμετοχή στην επιτυχημένη σειρά της ΕΡΤ, «Παραλία» έδωσε συνέντευξη ο ηθοποιός Γιώργος Σαββίδης στο περιοδικό My Tv και τη δημοσιογράφο Μαίρη Καράμπελα. Μεταξύ άλλων, δε, ο τηλεοπτικός «Τόμι» αναφέρθηκε στην ανασφάλεια του επαγγέλματος του ηθοποιού και στην προσωπική του διαχείριση στις δύσκολες στιγμές.

Έχεις μιλήσει δημοσίως για τα οικονομικά προβλήματα και την ανασφάλεια του επαγγέλματος του ηθοποιού. Πως ξεπερνάς τις δυσκολίες όταν προκύπτουν στη ζωή σου;

Ξεπερνάω τις δυσκολίες ζητώντας βοήθεια. Δυστυχώς, δεν το κάνουμε εύκολα αυτό. Είναι κρίμα που υπάρχει η νοοτροπία ότι μόνο αν τα καταφέρεις μόνος σου είσαι ένας ήρωας. Εμένα αυτό μου φαίνεται θλιβερό και μου μοιάζει περισσότερο με ένα κατασκεύασμα προς… πώληση, έτσι ώστε να πει ένας θεατής ή αναγνώστης: «Κοίτα, τα κατάφερε μόνος του! Μπράβο».

Στην πραγματικότητα, η προσπάθεια να τα φέρει κάποιος εις πέρας, κόντρα στις δυσκολίες, δεν έχει τίποτα το ρομαντικό ή το κινηματογραφικό. Οπότε εγώ τουλάχιστον και στην ηλικία που είμαι πια, προσπαθώ να ζητάω βοήθεια όταν τη χρειάζομαι. Παλιότερα δεν το έκανα και το έχω μετανιώσει.

Εκτός από ηθοποιός, έχεις τελειώσει φυσικός και συνεχίζεις τις σπουδές σου στην ειδική αγωγή. Ονειρεύεσαι να διδάξεις ως δάσκαλος παράλληλης στήριξης;

Ναι, το ονειρεύομαι. Αισθάνομαι ότι θα κάνω κάτι χειροπιαστά καλό. Μακάρι να τα καταφέρω και να γίνω καλός σε αυτό. Είναι πολύ δύσκολη δουλειά απ’ όσο έχω καταλάβει. Πάντως, έχει τεράστιο ενδιαφέρον η συγκεκριμένη σπουδή και αισθάνομαι ότι μάλλον έκανα καλή επιλογή που κατευθύνθηκα προς τα εκεί. Υπάρχουν τόσα πράγματα να μάθει κανείς. Ίσως στο μέλλον να σπουδάσω ξανά, δεν ξέρω αν θα είναι σε ένα από τα αντικείμενα με τα οποία έχω ήδη καταπιαστεί ή κάτι εντελώς καινούργιο, αλλά σίγουρα με γεμίζει η διαδικασία της συνεχούς μάθησης.