Zappit

Γιώργος Λέντζας – Οργή κατά Λιάγκα: «Αν η ντροπή γινόταν ρεπορτάζ»

Δείτε όλα όσα έγραψε ο Γιώργος Λέντζας για τον Γιώργο Λιάγκα.

Με δύο αναρτήσεις που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Γιώργος Λέντζας ξέσπασε για το ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάγκα στο Πρωινό, σχετικά με το σπίτι, στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Στην πρώτη ανάρτηση, ο Γιώργος Λέντζας ανέβασε ένα καρέ από το Πρωινό, τη στιγμή που παρουσίαζαν το ρεπορτάζ, κι έγραψε χαρακτηριστικά: «Αν η ντροπή γινόταν ρεπορτάζ, κάπως έτσι θα έμοιαζε».

Στη δεύτερη ανάρτηση, ο Γιώργος Λέντζας ανέβασε ένα μακροσκελές κείμενο. 

«Το να παρουσιάζεις ένα ρεπορτάζ για το πολυτελές σπίτι που διέμενε ένας επαγγελματίας αθλητής, την ώρα που ακόμη δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για το θάνατό του, δεν είναι απλώς έλλειψη δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας, αλλά ευθεία προσβολή νεκρού.

Το χειρότερο δε, είναι ότι αποσκοπεί στα βαθύτερα και χειρότερα ένστικτα ενός κοινού που απολαμβάνει αφειδώς τον πόνο του άλλου, μη μπορώντας να αντέξει την κατάρρευση και τη μιζέρια της ίδιας του της ύπαρξης. Μια βόλτα στα social media –βλέπε Μαρινέλλα, Μπάλντοκ- θα σας πείσει.

Η αντανακλαστική αντίδραση του μέσου ζηλόφθονα σκατόψυχου, ξεχωρίζει το θάνατο, ανάλογα με τη φορολογική του δήλωση, την επιτυχία ή την αναγνωρισιμότητα. Ταϊζετε το φίδι που παριστάνετε ότι πολεμάτε. Και το χειρότερο είναι ότι το κάνετε εν πλήρει συνειδήσει.

Πηγή κεντρικής εικόνας: NDP