Γιώργος Κωνσταντίνου: «Μετά από εκείνη τη σκηνή με έκαναν πρωταγωνιστή, πριν ήμουν έβδομος στον θίασο»
"Δεν τον φοβάµαι τον θάνατο. Εγώ µεγάλωσα µέσα στον θάνατο, είδα μπροστά μου χιλιάδες πτώματα".
Στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη μιλά ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Ο σπουδαίος ηθοποιός, με αφορμή τη θεατρική παράσταση «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν», στην οποία πρωταγωνιστεί, μοιράζεται πτυχές του εαυτού του, εξομολογούμενος για τον θάνατο, την τηλεόραση και τον ελληνικό κινηματογράφο.
«Γενικά δεν τον φοβάµαι τον θάνατο. Εγώ µεγάλωσα µέσα στον θάνατο. Μέσα στην Κατοχή, µέσα στον Εµφύλιο, είδα µπροστά µου χιλιάδες πτώµατα», απαντά με χαρακτηριστική ειλικρίνεια ο Γιώργος Κωνσταντίνου.
«Τηλεόραση κάνω τώρα. Θα παίξω στο «Έχω παιδιά», που θα προβληθεί στο MEGA. Μέχρι στιγµής, µου έχουν πει για οκτώ επεισόδια. Ήδη έχω γυρίσει τρία και είµαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, γιατί ξέρεις τι γίνεται; Επειδή µπορεί να µην κολλάω στα δράµατα και στα τραγικά, µε φωνάζουν για γκεστ», δηλώνει ο ηθοποιός που σε λίγες ημέρες κλείνει τα 90 του χρόνια.
«Έχω παίξει στους «Πανθέους», έκανα µια παρουσία που έγραψαν ότι η ερµηνεία µου ήταν για Όσκαρ. Έπαιξα στο πρώτο επεισόδιο, αλλά µετά πεθαίνει ο ήρωας αυτός. Είχα πει πλέον ότι δεν θα ξανακάνω γκεστ», συμπληρώνει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.
Έχει αφήσει ιστορία η ερµηνεία σας µε το προφιτερόλ στην ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο». Αυτή η σκηνή έγινε µε τη µία;
«Νοµίζω ότι έγινε µε τη µία, γιατί το είχαµε παίξει στο θέατρο έναν χειµώνα ολόκληρο. Το ήξερα απ’ έξω και ανακατωτά. Το θέµα ήταν ότι η συγκεκριµένη σκηνή ήταν 80% δική µου. Εγώ την αυτοσχεδίασα, µε πολύ ωραίο και έξυπνο κείµενο του Σακελλαρίου, αλλά ήταν πέντε ατάκες. Ο αυτοσχεδιασµός ήταν δικός µου.
Μετά το προφιτερόλ, µε έκαναν πρωταγωνιστή. Πήγα σε θέατρο και µε έβαλαν στην ταµπέλα ως πρωταγωνιστή. Ενώ όταν έκανα το προφιτερόλ, πριν στον θίασο ήµουν έβδοµος», περιγράφει ο Γιώργος Κωνσταντίνου, σημειώνοντας πως αγαπημένη του παρτενέρ στο σινεμά ήταν και είναι η Μάρω Κοντού.