Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Η μυθοπλασία δεν πάει πολύ καλά, πέρα από τις Μέλισσες και το Ποτάμι”
"Δεν ξέρω αν τελικά ζούμε ακόμα στον αστερισμό των ριάλιτι. Καλώς υπάρχουν ως προγράμματα, αλλά ευνουχίζουν τον κλάδο μας. Το “GNTM” δεν πάει απλώς καλά, είναι ισοπεδωτικό".
Τι άποψη έχει ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την ελληνική μυθοπλασία στην τηλεόραση; Υπάρχει πραγματική άνθιση, όπως φαίνεται;
Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης απαντά στο Τηλέραμα και τον Βασίλη Ανδριτσάνο…
Η φετινή άνθηση της μυθοπλασίας στα κανάλια σημαίνει ότι κάτι αλλάζει;
«Υπάρχουν όντως αρκετά σίριαλ φέτος, το πώς θα καταλήξει όμως όλο αυτό δεν το ξέρω, γιατί βλέπω ότι η μυθοπλασία δεν πάει πάρα πολύ καλά. Πέρα από τις “Μέλισσες” και το “Ποτάμι”, που έχουν ξεχωρίσει, υπάρχουν και πολλές σειρές που δεν πάνε καλά και δεν ξέρω αν τελικά ζούμε ακόμα στον αστερισμό των ριάλιτι. Καλώς υπάρχουν ως προγράμματα, αλλά ευνουχίζουν τον κλάδο μας. Το “GNTM” δεν πάει απλώς καλά, είναι ισοπεδωτικό. Μπορεί λοιπόν να βάλει σε μπελάδες διάφορες καλές δουλειές και συνάδελφοι να κινδυνέψουν να μην έχουν δουλειά. Προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να βλέπει ο κόσμος και δεν το έχω καταφέρει».
Πόσο έχουν αλλάξει οι συνθήκες εργασίας από παλιά που έκανες τηλεόραση;
«Δεν νομίζω ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες, απλώς τα πράγματα γίνονται πιο γρήγορα. Έχουν συμπυκνωθεί λίγο οι χρόνοι και αυτό σε βάζει σε μεγαλύτερη εγρήγορση καθημερινά και σου φορτώνει το κεφάλι με περισσότερα καμένα εγκεφαλικά κύτταρα και πίεση και άγχος. Και σίγουρα τα οικονομικά έχουν αλλάξει. Είναι διαφορετικό να κάνεις σειρά με 20.000 ευρώ το επεισόδιο και διαφορετικό να κάνεις με 100.000 ευρώ. Κακό στη δουλειά μας όμως έχουν κάνει και οι ξένες σειρές, που παλιότερα δεν τις βλέπαμε. Αν συγκρίνεις μια ξένη παραγωγή με μια ελληνική, είναι άνισο και πολύ άδικο για την προσπάθεια που κάνουμε εδώ. Εάν έκαναν τις περισσότερες ξένες σειρές με τα μπάτζετ που έχουμε εμείς, θα φαινόταν πως είμαστε καλύτεροι. Η τεχνογνωσία υπάρχει, το ταλέντο επίσης, το ίδιο και η έμπνευση. Αυτό που δεν υπάρχει είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που ανακατεύεται με την τέχνη: τα λεφτά. Είναι σαν να κάνει κόντρα τρεξίματος ένα μηχανάκι με έναν άνθρωπο… Δεν γίνεται! Όσο καλά και να τρέχει ο άλλος, το μηχανάκι θα τον περάσει».