Γιάννης Γαλάτης: «Οι άνθρωποι νόμιζαν ότι είμαι ομοφυλόφιλος, τελικώς παντρεύτηκα και δημιούργησα οικογένεια»

Γιάννης Γαλάτης

"Η φύση προστάζει για κάθε άνθρωπο. Κανείς δεν γίνεται γκέι, αλλά γεννιέται" επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Γαλάτης.

Έπειτα από μεγάλο διάστημα… media-κης σιωπής, ο Γιάννης Γαλάτης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα, ανάμεσα σε άλλα, ο γνωστός Μυκονιάτης μίλησε για τους ερωτικούς του πειραματισμούς αλλά και τους αγνούς έρωτες.

Είχατε δηλώσει πως πειραματιστήκατε ερωτικά και με τα δυο φύλα…

Οι άνθρωποι νόμιζαν ότι είμαι ομοφυλόφιλος, γιατί εκείνα τα χρόνια έπρεπε να ήσουν ή ψαράς ή χωρικός. Αγαπώ τους γκέι και επειδή παντρεύεται το αρσενικό με το θηλυκό μυαλό, έχουν πολλά χαρίσματα. Ξέρω μεγάλες προσωπικότητες που ήταν έτσι. Εγώ κράτησα άμυνα, γιατί η μητέρα μου μου έλεγε «αν σε αγγίξει κανείς θα πεθάνω». Τελικώς παντρεύτηκα, δημιούργησα οικογένεια. Η φύση όμως είναι εκείνη που προστάζει για κάθε άνθρωπο. Κανείς δεν γίνεται γκέι, αλλά γεννιέται.

Κάνατε ποτέ σχέση με άντρα;

Σχέση με άντρα δεν έκανα, είχα συνεργάτες όμως γκέι. Προσωπικά κράτησα ηθική ισορροπία μεγάλη και εξακολουθώ να λατρεύω τους γκέι. Είμαι ευτυχισμένος με τον εαυτό μου, σέβομαι τα παιδιά και τα εγγόνια μου και διατηρώ ψυχραιμία. Ήμουν ερωτευμένος με τα λουλούδια, τη μουσική, τα ζώα. Μην ξεχνάμε πως, ΄πως έλεγε και ο Πλάτωνας, ο πλατωνικός έρωτας ήταν μεταξύ αντρών. Δεν ήταν σεξουαλικός. Υπάρχουν οι ξεφτιλισμένοι έρωτες αλλά και οι αγνοί, όταν ταυτίζονται οι ψυχές δυο ανθρώπων.

Πηγή εικόνας: NDP Photo