Φωτεινή Ντεμίρη: «Mόνο δάνεια έχω, δεν έχω κάνει καμία περιουσία»

Φωτεινή Ντεμίρη

"Δεν ήμουν ποτέ ακριβοπληρωμένη, τα μεγάλα ποσά στην τηλεόραση τα παίρνουν συγκεκριμένοι άνθρωποι" τονίζει η Φωτεινή Ντεμίρη.

Εν μέσω της περιοδείας με την παράσταση «8 γυναίκες» ανά την Ελλάδα, η Φωτεινή Ντεμίρη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο. Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για τις οικονομικές απολαβές κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής της διαδρομής αλλά και την απόφαση να ακολουθήσει τον χώρο της υποκριτικής.

Έχετε παίξει σε πολύ πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές, καταφέρατε να κάνετε περιουσία;

Καμία περιουσία δεν έχω κάνει, μόνο δάνεια έχω. Καταρχάς δεν ήμουν ποτέ ακριβοπληρωμένη. Τα μεγάλα ποσά στην τηλεόραση τα παίρνουν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Εγώ από πίσω είχα και μια οικογένεια που έπρεπε να συντηρήσω και με τη δουλειά που κάνουμε, μπορεί να βρεθείς και εκτός για μεγάλα χρονικά διαστήματα άρα δεν είναι εύκολο να αποταμιεύσεις χρήματα. Νιώθω όμως χαρά που ζήσαμε τη ζωή μας μέχρι σήμερα με αξιοπρέπεια.

Εσείς πως ξεκινήσατε το ταξίδι αυτό στην τέχνη, στην υποκριτική; Είχατε τελειώσει Νομική;

Ναι, είχα πάρει και την άδεια του επαγγέλματος αλλά ταυτόχρονα τελείωσα και τη δραματική σχολή. Στη Νομική πήγα απλώς για να ευχαριστήσω τους γονείς μου. Μετά έκανα αυτό που ήθελα εγώ, δηλαδή πήρα τον δικό μου δρόμο για να παλέψω για το όνειρο μου. Γεννήθηκα για να είμαι ηθοποιός και αυτό ήταν πάντα το όνειρο μου.