Φωτεινή Αθερίδου: «Δεν έχω πει ποτέ στο παιδί μου ότι το ροζ είναι για τα κορίτσια και το μπλε για τα αγόρια»

Φωτεινή Αθερίδου

"Αλλά έχουμε πάει κάπου και μου έχει πει: «όχι, ροζ είναι για τα κορίτσια». Του το λένε οι συμμαθήτριές του, το περιβάλλον, είναι πράγματα που τα ακούν" εξομολογήθηκε η Φωτεινή Αθερίδου.

Η Φωτεινή Αθερίδου παραχώρησε συνέντευξη στο ladylike.gr και στη δημοσιογράφο Λία Παπαϊωάννου και μίλησε για το μεγάλωμα των δύο αγοριών της και αν την ανησυχεί το ενδεχόμενο να ενστερνιστούν ορισμένα έμφυλα στερεότυπα.

Ως μαμά αγοριών σε απασχολεί το κομμάτι των έμφυλων στερεοτύπων και αν θα ενστερνιστούν κάποια από αυτά και πώς θα είναι.

Κοίταξε να σου πω κάτι, δεν ξέρω τώρα τι γίνεται με τη γενιά αυτή. Έχω μια εντύπωση ότι έχουν άλλες μόδες αυτές οι γενιές, που τώρα δεν τις ξέρω, αλλά θα τις μάθω από τον Θοδωρή αργότερα. Προς το παρόν όχι, δεν με απασχολεί κάτι.

Από εκεί και πέρα, δεν έχω ποτέ πει στο παιδί μου, το οποίο δυστυχώς του το λένε στο σχολείο, ότι το ροζ είναι για τα κορίτσια και το μπλε για τα αγόρια. Αλλά έχουμε πάει κάπου και μου έχει πει: «όχι, ροζ είναι για τα κορίτσια». Του το λένε οι συμμαθήτριές του, το περιβάλλον, είναι πράγματα που τα ακούν. Έχει ας πούμε έναν φίλο που του λέει η κυρία που τον προσέχει, επειδή έχει 2 αδερφές και του κάνουν κοτσιδάκια: «Όχι, δεν κάνουμε τέτοια στα αγόρια».

Τέτοιες κουβέντες, δεν μπορείς να ελέγξεις από πού θα τις ακούσει, αλλά από το δικό μου στόμα δεν τις έχει ακούσει να βγαίνουν ποτέ. Ότι αισθάνομαι λίγο τον γιο μου να έχει μια καθαρότητα στα συναισθήματά του, δηλαδή δεν τον βλέπω σε σύγχυση. Λέει: «θέλω αυτό, δεν θέλω εκείνο, μ΄ αρέσει αυτό, ντρέπομαι», οπότε αυτό δεν με ανησυχεί γιατί ξέρω ότι είναι σε επαφή με το συναίσθημα, οπότε ότι θα το μάθω αργά ή γρήγορα αν κάτι τον ταράξει.

Πηγή εικόνας ndp