Zappit

Φιλαρέτη Κομνηνού: «Η Επίδαυρος ξερνά τις ξιπασιές και τις δηθενιές»

"Η δημοσιότητα είναι σαν μια μάσκα που αλλοιώνει χαρακτηριστικά και συμπεριφορές" υπογραμμίζει, παράλληλα, η Φιλαρέτη Κομνηνού.

Η Φιλαρέτη Κομνηνού παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη Real life και τη δημοσιογράφο Νίκη Κώτσου με αφορμή τη νέα παράσταση που πρωταγωνιστεί τη φετινή σεζόν. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, η έμπειρη πρωταγωνίστρια μίλησε τόσο για την εξουσία της δημοσιότητα όσο και τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Ειδικότερα, η Φιλαρέτη Κομνηνού σημείωσε αρχικά πως «ναι, η δημοσιότητα είναι σαν μια μάσκα που τρώει από το πρόσωπο και αλλοιώνει χαρακτηριστικά και συμπεριφορές».

Πάμε στην Αρχαία Επίδαυρο, για την οποία οι απόψεις διίστανται. Να παίζονται πιο ελεύθερες παραστάσεις εκεί ή να ανεβαίνουν μόνο οι κλασικές; Διχάζονται οι καλλιτέχνες.

Όταν υπάρχουν έμπνευση και ταλέντο, μπορεί η ευφυία του δημιουργού να καταλάβει ότι αυτός ο χώρος έχει δικούς του κώδικες. Σίγουρα, μπορεί να υπάρξει ένα κείμενο του αρχαίου δράματος με έναν τρόπο πιο σύγχρονο, όταν υπάρχουν όραμα και πνευματικότητα. Αυτός ο χώρος ξερνά τις ξιπασιές και τις δηθενιές.

Από την άλλη, βέβαια, το να ανεβάσεις μια κλασική παράσταση, με το πρόσχημα του σεβασμού στα κείμενα, για να καλύψεις την έλλειψη έμπνευσης, μπορεί να είναι κάτι αφόρητα βαρετό