Zappit

Φάνης Μουρατίδης: «Είναι αστείο να συζητάμε τι πρέπει να κάνεις και τι όχι στην τηλεόραση»

"Ο κόσμος είναι ο κριτής. Αν δεν θέλει να σε δει ως παρουσιαστή, δεν θα σε δει" διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, ο Φάνης Μουρατίτδης.

Ο Φάνης Μουρατίδης παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Τύπος Tv και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Θεοδωροπούλου με αφορμή την παρουσίαση του παιχνιδιού Money Drop στον Alpha. Ανάμεσα σε άλλα, δε, ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε τόσο για το άγχος όσο και για την κριτική που θα τον συνοδεύσουν σε αυτό το νέο εγχείρημα.

Έχετε άγχος;

Έχω άγχος με ό,τι κι αν κάνω. Οι περισσότεροι έχουν το άγχος της πρεμιέρα, εγώ έχω το άγχος της κάθε μέρας. Η ευθύνη δεν σταματά, συνεχίζει να υπάρχει και μετά την πρεμιέρα.

Φοβάστε την κριτική; Το ρωτώ γιατί τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη συζήτηση για τους ηθοποιούς που παρουσιάζουν εκπομπές.

Με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να μπαίνουν σε σειρές, παραστάσεις, ταινίες, τραγουδιστές και παιδιά από ριάλιτι. Δεν είμαι αυτής της άποψης. Η τέχνη δεν έχει μετρήσιμα κριτήρια. Υπάγεται σε ένα κομμάτι μου αρέσει – δεν μου αρέσει, θέλω να βλέπω κάποιον ή όχι. Τα πράγματα είναι ανοιχτά, δεν μπαίνουν όρια.

Κανείς δεν μπορεί να πει, για παράδειγμα, σε κάποιο ότι απαγορεύεται να δοκιμαστεί σε μια σειρά. Είναι αστείο να συζητάμε τι πρέπει να κάνεις και τι όχι. Και ποιος το ορίζει, άλλωστε, αυτό; Ο κόσμος είναι ο κριτής. Αν δεν θέλει να σε δει ως παρουσιαστή, δεν θα σε δει. Αν δεν θέλει να σε δει ως ηθοποιός, δεν θα σε δει. Δεν πρέπει κι εμείς να προσπαθούμε να επηρεάζουμε την κοινή γνώμη.

Ο καθένας έχει την άποψη του και υπάρχει ένα διαδίκτυο που τη γράφει. Η αξία της κριτικής έχει μειωθεί. Για εμένα πλέον η κριτική έχει αξία, αν μου προτείνεις πως θα κάνω καλύτερα κάτι. Μη με κατακρίνεις, δώσε μου την ευκαιρία να γίνω καλύτερος.

Πηγή εικόνας: NDP Photo