Zappit

Ευγενία Σαμαρά: «Δεν νομίζω ότι είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μιλήσω για το metoo»

«Ελπίζω κάποιοι άνθρωποι να έχουν βάλει μυαλό», λέει η Ευγενία Σαμαρά.

Συνέντευξη στο ΒΗΜΑgazino και την Έρη Βαρδάκη παραχώρησε η Ευγενία Σαμαρά. Η ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, και για το κίνημα metoo.

Το ελληνικό θέατρο έχει αλλάξει μετά το metoo;

Δεν νομίζω ότι είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να σας απαντήσω, με την έννοια ότι είμαι κάποια χρόνια ήδη στη δουλειά. Εγώ έχω αυτή τη στιγμή μία άλλη δύναμη σε σχέση με ένα κορίτσι 20 ετών που τώρα μπαίνει στο θέατρο, οπότε κάποιος θα μετρήσει τη συμπεριφορά του απέναντί μου.

Άρα, για το αν έχουν αλλάξει ή όχι τα πράγματα στο θέατρο, θα πρέπει να σας μιλήσει κάποιος που τώρα ξεκινάει. Ελπίζω πάντως ότι κάποιοι άνθρωποι, είτε από φόβο είτε μακάρι επειδή συνειδητοποίησαν ότι αυτό που έκαναν μέχρι τώρα δεν ήταν σωστό, να έχουν βάλει μυαλό. Φυσικά δεν μιλάω για ακραία φαινόμενα, αυτά πρέπει αμέσως να οδηγούνται στη δικαιοσύνη χωρίς περαιτέρω συζήτηση.

Πάντως, ότι συνέβη κάπως μάς ξύπνησε όλους. Έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές να βλέπουμε γύρω μας τέτοιες συμπεριφορές και να παρεμβαίνουμε. Μου έχει τύχει, για παράδειγμα,  συνεργάτης να μιλήσει απότομα σε άλλον συνεργάτη που φαινομενικά είχε λιγότερη εξουσία και να παρέμβω. Φυσικά δεν ήταν κάτι ακραίο, αλλά ένιωσα την ανάγκη να πω κάτι.