Ελένη Γερασιμίδου: «Πήρα δρόμο και έφυγα, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι ήρωας»

Ελένη Γερασιμίδου

"Με προβλημάτισε ήταν ότι ΣΕΗ έγινε γνωστό από το metoo, γιατί πριν ήταν στην αφάνεια" δηλώνει, επίσης, η Ελένη Γερασιμίδου.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Ελένη Γερασιμίδου αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η αγαπημένη μας ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στο περιστατικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο παρελθόν σε χώρο θεάτρου όσο και στη φημολογούμενη καλλιτεχνική επάνοδο του συναδέλφου της, Πέτρου Φιλιππίδη.

Πώς σας φαίνεται το ενδεχόμενο ο Πέτρος Φιλιππίδης να επιστρέψει στο θέατρο;

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Είναι και θέματα που τα αποφασίζει ο κόσμος ο ίδιος. Και άλλοι άνθρωποι κατηγορήθηκαν, μπορεί άδικα, και προχώρησαν και ο κόσμος τους αγαπάει και είναι σπουδαίοι ηθοποιοί. Ας μην επεκταθούμε και φάμε καμιά μήνυση πάλι..

Μετανιώσατε ποτέ που δεν καταγγείλατε κάποια συμπεριφορά κακοποιητική που μπορεί να σας έτυχε;

Μου έτυχε κάτι όταν ήμουν 20-22 ετών. Δεν έγινε κακοποιητική συμπεριφορά, γιατί πήρα δρόμο και έφυγα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι ήρωας. Δεν με χαστούκισε όμως κανείς ποτέ. Πέρασα πολύ ωραία στο θέατρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ήμασταν αντίθετοι με το metoo. Αυτό που με προβλημάτισε ήταν ότι το Σωματείο των Ηθοποιών, ενώ ήταν από τα πρώτα και με σοβαρούς ανθρώπους για προέδρους, έγινε γνωστό από το metoo, γιατί πριν ήταν στην αφάνεια. Κατά τα άλλα, οι καταγγελίες έπρεπε να γίνουν και καλώς έγιναν.