Ελευθερία Πάλλα: «Σχεδόν δεν επέλεξα αυτόν τον δρόμο, αλλά ήρθε και με βρήκε»

Ελευθερία Πάλλα

"Για μένα ο «Έρωτας φυγάς» ήταν ένα πολύ μεγάλο μάθημα."

Η Ελευθερία Πάλλα την επόμενη σεζόν θα συμμετέχει στη νέα καθημερινή σειρά εποχής του Alpha, Άγιος Έρωτας. Η ηθοποιός μιλά για όλα σε συνέντευξη που δίνει στο MyTV και την Μαίρη Καράμπελλα.

Την επόμενη σεζόν θα σε απολαύσουμε στη νέα σειρά εποχής του ALPHA «Άγιος έρωτας». Ποια είναι τα συναισθήματά σου για αυτή τη δουλειά;

Είμαι πολύ χαρούμενη που συνεχίζω την τηλεοπτική μου πορεία, παίρνοντας μέρος σε μια τόσο ωραία σειρά, η οποία έχει κάνει ήδη επιτυχία σε δύο χώρες του εξωτερικού και έρχεται και στη δική μας. Πιστεύω θα πάει πολύ καλά ο «Άγιος έρωτας».

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες όταν πήρες στα χέρια σου το σενάριο;

Μου άρεσε πολύ ο ρόλος που μου δόθηκε, διότι είναι διαφορετικός σε σχέση με ό,τι έχω κάνει στο παρελθόν. Πρόκειται για έναν τρισδιάστατο χαρακτήρα.

Υποδύεσαι τη Σοφία Μαρκοπούλου, τη μεγάλη αδελφή της Χλόης, που θα ερωτευτεί τον ιερέα. Τι άνθρωπος είναι;

Η Σοφία είναι η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας Μαρκοπούλου και είναι ένας χαρακτήρας που έχει τόνους… κακίας. Με ιντριγκάρει πολύ που θα υποδυθώ έναν τέτοιο χαρακτήρα. Βέβαια, υπάρχει λόγος που η Σοφία έχει τέτοιο μένος και μίσος μέσα της, γιατί κρύβει ένα πολύ μεγάλο μυστικό, το οποίο θα το δούμε στην πορεία της σειράς. Περιμένω, λοιπόν, πώς και πώς να φέρω εις πέρας έναν τέτοιο ρόλο.

Έχεις κάποιο κοινό στοιχείο με την ηρωίδα που υποδύεσαι;

Έχω αρκετά κοινά στοιχεία με τη Σοφία. Είναι μία δυναμική κοπέλα, που δεν αφήνει να την πατούν οι άλλοι, θέλει να ακούγεται η γνώμη της και να παίρνει πρωτοβουλίες. Επίσης είναι ένας άνθρωπος που κάνει πράξεις για να βοηθήσει τους γύρω της, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Πες μας δυο λόγια για την υπόθεση…

Η σειρά διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’50 σε μια περιοχή του Ναυπλίου, όπου ζουν τρεις πλούσιες οικογένειες. Μία από αυτές είναι η οικογένεια Μαρκοπούλου. Ο πατέρας, ο Σταύρος Μαρκόπουλος, ανοίγει ένα νέο εμπορικό κέντρο στην περιοχή. Την ίδια περίοδο, καταφθάνει στην πόλη ο νέος ιερέας, ο οποίος δεν έχει χειροτονηθεί ακόμη και πρόκειται να διδάσκει θρησκευτικά στις τελευταίες τάξεις του γυμνασίου. Παράλληλα, η κεντρική ηρωίδα της ιστορίας, η Χλόη, που είναι η μικρότερη κόρη της οικογένειας Μαρκοπούλου, έχει ερωτευτεί έναν εργάτη της περιοχής. Όμως η αδελφή της, η Σοφία, που υποδύομαι εγώ, ανακαλύπτει το μυστικό της και το λέει στην οικογένειά τους.

Η Σοφία θα έχει σχέσεις με τον νέο ιερέα, τον πατέρα Νικόλα;

Ναι, βέβαια. Όλοι οι ήρωες έχουν συναναστροφές με τον πατέρα Νικόλα, γιατί είναι ο ιερέας του χωριού. Μάλιστα εκείνος θα παντρέψει κιόλας τη Σοφία και εκείνη είναι ξετρελαμένη με την ιδέα, αλλά δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω για αυτόν προς το παρόν.

Τι πιστεύεις ότι θα κερδίσει τους τηλεθεατές στον «Άγιο έρωτα»;

Πιστεύω ότι το κοινό θα γοητεύσει το γεγονός ότι στον «Άγιο έρωτα» όλοι οι χαρακτήρες κρύβουν κάποιο μυστικό και πάντα υπάρχει κάποιος λόγος πίσω από τις πράξεις τους. Θεωρώ ότι είναι μία καθημερινή σειρά που θα κρατήσει σε αγωνία τους τηλεθεατές, διότι συμβαίνουν διαρκώς πράγματα. Πραγματικά, αν χάσεις ένα επεισόδιο, αισθάνεσαι ότι έχεις χάσει σημαντικά γεγονότα στην υπόθεση. Οπότε πιστεύω ότι όλα αυτά θα μαγνητίσουν το κοινό.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της υποκριτικής τέχνης;

Η τέχνη μού… χτύπησε την πόρτα από μόνη της όταν ήμουν πολύ μικρή. Σχεδόν δεν επέλεξα αυτόν τον δρόμο, αλλά ήρθε και με βρήκε. Το ήξερα μέσα μου από πολύ μικρή ηλικία ότι θα γίνω ηθοποιός. Ασχολήθηκα από παιδί με θεατρικό παιχνίδι, χορό και φοίτησα σε μουσικό σχολείο. Ήθελα να ασχοληθώ με τις τέχνες και η υποκριτική είναι η τέχνη η οποία τα συνδυάζει όλα, και τον χορό και το τραγούδι. Οπότε με καλύπτει πλήρως. Μάλιστα υπήρξε μεγάλη υποστήριξη και από τους δύο γονείς μου σε αυτή μου την απόφαση και είμαι ευγνώμων.

Για δύο σεζόν σε απολαμβάναμε στη δραματική σειρά εποχής «Έρωτας φυγάς». Τι έχεις κερδίσει από αυτή τη συνεργασία;

Για μένα ο «Έρωτας φυγάς» ήταν ένα πολύ μεγάλο μάθημα. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα και πήρα πολλές γνώσεις από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς που είχαμε στη σειρά. Πήρα και πολλά από τους συντελεστές πίσω από τις κάμερες, τους σκηνοθέτες. Γενικά, είχαμε ένα κλίμα πολύ εντυπωσιακό, που μου έδωσε την άνεση και την ελευθερία να βρω τα πατήματά του στη σειρά. Πραγματικά, ήταν μία πολύ σημαντική δουλειά για μένα.