«Εγώ δεν παίζω στις Άγριες Μέλισσες για 600 ευρώ»
Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός δηλώνει.
Στο περιοδικό People και τη Γεωργία Χαλκιά έδωσε συνέντευξη η Κατερίνα Διδασκάλου, η οποία απάντησε για τις αμοιβές των ηθοποιών στις Άγριες Μέλισσες, ενώ μίλησε και για το θεατρικό έργο “Η πόρνη από πάνω” που υποδύεται την Ερατώ.
Σε πρόσφατες συνεντεύξεις συμπρωταγωνιστές σας, μίλησαν ανοικτά για τις πολύ χαμηλές αμοιβές που παίρνουν από το συγκεκριμένο σίριαλ, της τάξης των 600 ευρώ.
Δεν το γνωρίζω ομολογώ… Η μητέρα μας μάς έλεγε “Σας εύχομαι να έχετε τόσο ενδιαφέρουσα ζωή ώστε να μην ασχολείστε με τις ζωές των άλλων. Εκτός αν είναι να βοηθήσετε”. Εγώ πάντως δεν παίζω για τέτοιο ποσό.
Στα θεατρικά τώρα, υποδύεστε την αδύναμη Ερατώ στην παράσταση Πόρνη από πάνω, που ανεβαίνει εδώ και εννιά χρόνια, κάτι σχεδόν πρωτοφανές στα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη είναι το μεγάλο δώρο των τελευταίων 9 ετών. Για να γεμίζει θέατρα ένας μονόλογος εδώ και τόσα χρόνια, είναι μια απόδειξη ότι το νεοελληνικό έργο ανθεί. Η Ερατώ είναι μια καταπληκτική ηρωίδα που κατορθώνει πάνω από τη σκηνή να διδάσκει, είναι η ιστορία χιλιάδων γυναικών που καθημερινά υφίστανται κάθε μορφής βία μέσα στην ίδια τους την οικογένεια.
Έχει μεγαλώσει με έναν βάναυσο πατέρα, μια αδύναμη μητέρα και καταλήγει μετά τον γάμο της εγκλωβισμένη στο ίδιο μοτίβο. Ασφυκτιά χωρίς να αντιδρά μέχρι που μια πόρνη μετακομίζει από πάνω διαμέρισμα και αλλάζει όλη της η ζωή. Τόσο διαχρονικό έργο, μας δείχνει τους φόβους που μας κρατούν δέσμιους, τον φόβο της κοινωνικής κατακραυγής και της μοναξιάς. Είναι τόσο ενδιαφέρον να μπαίνω στον ψυχισμό της κακοποιημένης ηρωίδας αφού σε αντίθεση με εκείνη, μεγάλωσα με έναν τέλειο πατέρα που έλεγε πως μόνο φιλιά αξίζουν τα παιδιά.
Ποια είναι η δική σας αντίδραση απέναντι σε φαινόμενα βίας;
Βαθειά θλίψη και θυμός. Δεν επιτρέπεις σε κανέναν να σε μειώσει. Συμβούλευα πάντα τις κόρες μου να είναι ο εαυτός τους, να σέβονται και να απαιτούν τον ίδιο σεβασμό από την σχέση τους. Εάν όμως έβλεπα ότι είναι θύματα στην οικογένειά τους, θα επέμβαινα. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες οικογενειακής βίας από κοπέλες που με συναντούν μετά τις παραστάσεις μου και μάλιστα το πιο λυπηρό που μου εκμυστηρεύτηκαν είναι πως η ίδια τους η μάνα κατηγορούσε εκείνες και όχι τον «άγιο» άντρα τους. Όμως, η κακοποίηση δεν είναι μονομερής. Ακόμη και όταν μια γυναίκα πει στον σύζυγό της ότι είναι άχρηστος γιατί δεν φέρνει τα ίδια λεφτά στο σπίτι είναι και αυτό ένα είδος κακοποίησης. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί τα κρούσματα.
*Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφόρησε με το Έθνος της Κυριακής