Στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού έδωσε συνέντευξη η Ντίνα Νικολάου, που μίλησε μεταξύ άλλων για τα πιο περίεργα πράγματα που έχει φάει στη ζωή της.
Έχεις δοκιμάσει φίδια, κατσαρίδες, ποντίκια και διάφορες τέτοιες ιδιαίτερες γεύσεις;
Μέσα στο πλαίσιο του φιλοπερίεργου, ο άνθρωπος που μαγειρεύει και ταξιδεύει έχει ανάγκη να δοκιμάσει τα πάντα. Το μόνο που δοκίμασα και δεν το ήξερα και στεναχωρήθηκα ήταν το κρέας αλόγου. Έχω φάει βατράχια, έχω φάει κινέζικα αβγά τα οποία ήταν μέσα σε ένα ηφαίστειο πολλά χρόνια και βρωμούσαν, έχω φάει διάφορα πράγματα. Έχω φάει κροκόδειλο, κάποια περίεργα ψάρια, φίδια. Δεν προβληματίζομαι, αλλά έλεγα ότι δεν θα δοκίμαζα ποτέ κρέας αλόγου και κρέας σκύλου.
Πώς έμαθες ότι ήταν κρέας αλόγου;
Στη Γαλλία, τα πρώτα χρόνια, ήμουν κάπου καλεσμένη σε τραπέζι και είχαν κρέας αλόγου. Όταν το έμαθα, πάγωσα, έχω την εμπειρία του πως ήταν.
Πώς ήταν;
Ήταν λίγο ξινό κρέας, περίεργο. Αυτός ήταν ο λόγος που ρώτησα τι κρέας είναι και μου είπαν: «Άλογο, από τα αγαπημένα μας». Είχα φάει τρεις μπουκιές κι έπαθα σοκ, τα λατρεύω τα άλογα.