Δημήτρης Στρέπκος: «Το σοκ ήταν τεράστιο, δεν είχαν περάσει ούτε δύο μήνες από την τελευταία μας συνεργασία»

Δημήτρης Στρέπκος

«Ηταν και νέος άνθρωπος, 55 ετών. Σκέφτηκα ότι αυτό που λέγαμε δεν θα γινόταν τελικά και επηρεάστηκα πολύ», είπε ο Δημήτρης Στρέπκος.

Ο Δημήτρης Στρέπκος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τον Ηλία Μαραβέγια. Ο γνωστός σχεδιαστής μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την απώλεια του φωτογράφου Ντίνου Διαμαντόπουλου.

Στην Ελλάδα πότε επέστρεψες;

Ηταν late 90s. Ο πατέρας μου στο μεταξύ είχε πεθάνει, σκοτώθηκε σε τροχαίο όταν εγώ ήμουν 21, αλλά ζούσε η μητέρα μου και αισθάνθηκα πως ήθελα να γυρίσω για να είμαι κοντά της. Δυστυχώς, αρρώστησε με μελάνωμα λίγα χρόνια μετά και την έχασα κι εκείνη στα 27 μου. Αλλά εγώ έμεινα εδώ και αυτό μου έκανε καλό, γιατί πιέστηκα και άρχισα να δημιουργώ. Στην αρχή έκανα κυρίως σκηνικά και κοστούμια για παραστάσεις, αλλά το «μικρόβιο» της μόδας είχε μπει πλέον μέσα μου, δηλαδή ήθελα πια να κάνω ρούχα.

Σε αυτό με επηρέασε ένας φωτογράφος με τον οποίο δούλευα, ο αείμνηστος Ντίνος Διαμαντόπουλος, ο οποίος ήταν τεράστιο ταλέντο και, επειδή του άρεσαν τα ρούχα και τα αξεσουάρ που πήγαινα στα πρότζεκτ στα οποία συνεργαζόμασταν, μου έλεγε κάθε φορά: «Οταν θα κάνεις την πρώτη σου συλλογή, Δημήτρη, θα τη φωτογραφίσω εγώ».

Και τη φωτογράφισε;

Οχι, δυστυχώς. Πάνω που εγώ είχα αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά, έμαθα ξαφνικά πως ο Ντίνος Διαμαντόπουλος πέθανε. Δεν είχαν περάσει ούτε δύο μήνες από την τελευταία μας συνεργασία, όταν το πληροφορήθηκα. Το σοκ ήταν τεράστιο. Ηταν και νέος άνθρωπος, 55 ετών. Σκέφτηκα ότι αυτό που λέγαμε δεν θα γινόταν τελικά και επηρεάστηκα πολύ.

Τότε ήμουν fashion director στο Athens Exclusive Designer Week, το σημερινό Fashion Week της Αθήνας, κι έτσι αποφάσισα να κάνω τη δική μου συλλογή. Λέω: Εχω τόσες ιδέες, θα κάνω μόδα, ήρθε η ώρα. Τι μόδα; Αβανγκάρντ! Αυτά που ξέρω καλύτερα, τα «πειραγμένα» μου. Διότι εγώ δεν ακολούθησα ποτέ την πρόβλεψη μόδας, δεν ακολουθώ γενικά τις τάσεις ούτε αυτό που είναι trendy.