Δημήτρης Γιώτης: «Αισθάνομαι gay ανάμεσα στους straight και straight ανάμεσα στους gay»

Δημήτρης Γιώτης

"Δεν έχω ανάγκη να αποδείξω πραγματικά, συνδέομαι περισσότερο με ό,τι έχει περισσότερο συναίσθημα" ομολογεί ο Δημήτρης Γιώτης.

Ο Δημήτρης Γιώτης έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο με αφορμή την θεατρική του συνάντηση με τη Νταίζη Σεμπεκοπούλου και τη Γωγώ Ατζολετάκη. Ανάμεσα σε άλλα, μάλιστα, ο ηθοποιός μίλησε για το πλήθος των περιστατικών κακοποίησης γυναικών και όχι μόνο.

Τελευταία ακούμε πολλά περιστατικά κακοποίησης γυναικών, ποια είναι η θέση σου πάνω στο θέμα αυτό;

Ξεκάθαρα με τα θύματα! Όποιας μορφής. Σωματικής, λεκτικής, ψυχολογικής, υπάρχουν πολλά πλοκάμια του ίδιους τέρατος. Ξέρεις σε μια κοινωνία που πρέπει κάπου να ανήκεις… εγώ αισθάνομαι gay ανάμεσα στους straight και straight ανάμεσα στους gay. Εννοώ ότι σε μια κοινωνία που η αντρίλα «φαίνεται» στο βαρύ χέρι ή στο πόσο Ελληναράς είσαι, πουλώντας μούρη, πούρο, τζιπ και συμπεριφορά καφενείου, τύπου «τα ξέρω όλα»… εγώ νιώθω ότι δεν έχω σημείο επαφής, σημείο αναφοράς.

Δεν έχω ανάγκη να αποδείξω πραγματικά. Συνδέομαι περισσότερο με ό,τι έχει περισσότερο συναίσθημα. Που το συναίσθημα το έχουμε «χρεώσει» σαν γυναικείο χαρακτηριστικό.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια από τώρα;

Θέλω να έχω ηρεμήσει! Πάσχω από overthinking, από υπερβολική σκέψη ακόμα και στον ύπνο μου. Θα ήθελα να βρω την ηρεμία μέσα μου.

Πηγή εικόνας: NDP Photo