Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Τούρκοι «κατέκλυσαν» τα προφίλ τους στα social με σχόλια μίσους

Δέσποινα Βανδή

"Ελπίζω να γυρίσεις στη χώρα σου κολυμπώντας".

Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κύμα μίσους έχουν έρθει τις τελευταίες ώρες η Δέσποινα Βανδή και ο Βασίλης Μπισμπίκης. Το γνωστό και αγαπημένο ζευγάρι, μετά το επίμαχο περιστατικό της τραγουδίστριας, που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε φιλανθρωπική συναυλία στη Σμύρνη όταν αντίκρυσε μία αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ στην αίθουσα, δέχεται καταιγισμό αρνητικών σχολίων στα social media από Τούρκους χρήστες.

Δέσποινα Βανδή – Η στιγμή που η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να ηρεμήσει: «Μην τη γιουχάρετε, να της γίνει μάθημα»

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνίδα τραγουδίστρια επρόκειτο να εμφανιστεί σε προγραμματισμένη φιλανθρωπική συναυλία στη Σμύρνη, όταν αντιλήφθηκε πως στην αίθουσα εκδηλώσεων ήταν αναρτημένες αφίσες του Τούρκου εθνάρχη, Κεμάλ Ατατούρκ. Δεδομένης της αιματηρής ιστορίας και της ευαισθησίας της τραγουδίστριας λόγω της ποντιακής της καταγωγής, η ίδια αρνήθηκε να τραγουδήσει και αποχώρησε.

Τον λόγο πήρε η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, λέγοντας ότι η Δέσποινα Βανδή δεν βγήκε στη σκηνή «επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ». Ζήτησε από το κοινό να μην τη «γιουχάρουν» γιατί, όπως είπε, «δεν νομίζω ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου».

«Θυσιάσαμε πολλούς μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα εδάφη και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδελφοσύνη και η αιώνια φιλία θα νικήσουν πάντα», προσέθεσε η δήμαρχος, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV.

Η ίδια συνέχισε εμφανώς εκνευρισμένη: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να τολμήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας, ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Δεν μπορεί ούτε καν να το σκεφτεί. Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία.

Εύχομαι όμως ότι σε όποια χώρα και αν πάει, δεν θα σκεφτεί καν να κατεβάσει τη σημαία αυτής της χώρας, που κερδήθηκε με αίμα, τη σημαία για την οποία θυσίασαν τη ζωή του πολλά τέκνα της πατρίδας και την οποία έκαναν σύμβολο αυτής της χώρας. Εύχομαι ότι αυτό θα γίνει ένα ιστορικό μάθημα για εκείνη».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despina Vandi (@desp1navandi)

Παράπλευρη… απώλεια της υπόθεσης στάθηκε και ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο οποίος δέχθηκε επίσης σχόλια μίσους κάτω από αναρτήσεις του στα social media από Τούρκους χρήστες. Σημειώνεται πως η ίδια η Δέσποινα Βανδή δεν έχει κάνει ακόμη κάποια επίσημη δήλωση για το επίμαχο περιστατικό. Η τραγουδίστρια αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην Αθήνα.