Demy: Αποκαλύπτει την προσωπική της μάχη με την ψυχική διαταραχή
"Στη δική μου περίπτωση είναι αρκετά light και με την ψυχοθεραπεία την έχω αντιμετωπίσει"
Η Demy παραχώρησε μία αποκλειστική και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Hello. Η νεαρή τραγουδίστρια της pop μίλησε στον δημοσιογράφο Σάββα Μπίτζα και μοιράστηκε μεταξύ άλλων την προσωπική της μάχη με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και τις συνεδρίες ψυχοθεραπείας που τη βοήθησαν να τη διαχειριστεί.
Το τελευταίο διάστημα έχεις πάρει μια απόσταση από τα media. Τι σε ώθησε σε αυτή την επιλογή;
Νομίζω ότι είναι λογικό να επιδιώκεις μεγαλύτερη έκθεση στην αρχή της καριέρας σου, όταν προσπαθείς, πέρα από τη δουλειά σου, να κάνεις γνωστό και τον εαυτό σου. Προσωπικά, από ένα σημείο και μετά, έχω επιλέξει να μιλά η δουλειά μου και να εκτίθεμαι όταν έχω κάτι να πω, αλλά και όπου μπορώ να το πω όπως θέλω.
Υπήρξαν φορές που έγινες διστακτική βλέποντας ενδεχομένως δηλώσεις και τοποθετήσεις σου να αναπαράγονται;
Αρκετές. Κυρίως έχει να κάνει με τον τρόπο που μπορεί να αναπαραχθεί μια δήλωση εκτός του γενικού πλαισίου. Επιλέγονται συγκεκριμένες απαντήσεις – ακόμα και φράσεις από αυτές τις απαντήσεις – και, τελικά, μπαίνει ένας τίτλος που μπορεί να κάνει τους αναγνώστες να παρεξηγήσουν αυτό που έχεις πει.
Αυτό με έχει στενοχωρήσει πολλές φορές και με έχει βάλει στη διαδικασία να προσέχω πολύ τα λόγια μου ή να μη θέλω καθόλου να δίνω συνεντεύξεις.
Ωστόσο, όταν μιλάς, εκφράζεσαι ουσιαστικά. Δεν έχεις διστάσει, για παράδειγμα, να αναφερθείς με ειλικρίνεια στην ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή σου.
Αυτό είναι το θέμα, αν αρχίσω να μιλάω, μπορώ να το κάνω μόνο με ειλικρίνεια, δεν κρύβω λόγια. Μου αρέσει να κάνω αληθινές κουβέντες και να ανοίγω τον εαυτό μου.
Έχεις καταφέρει να ζεις με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή;
Εννοείται, όπως και πολύς κόσμος, απ’ ό,τι κατάλαβα μετά τη συζήτηση που άνοιξε όταν το μοιράστηκα. Βέβαια, στη δική μου περίπτωση, είναι αρκετά light και με την ψυχοθεραπεία την έχω αντιμετωπίσει, έως και εξαλείψει σε συγκεκριμένες περιόδους. Ουσιαστικά, είναι σύμπτωμα, οπότε, δουλεύοντας ό,τι είναι από κάτω, βελτιώνεται. Το πρώτο και πιο δύσκολο βήμα είναι να αποφασίσεις να ασχοληθείς με τον εαυτό σου, μετά μόνο καλύτερα μπορεί να πάει.