Αθηνά Καμπάκογλου: «Ο χώρος μας είναι γεμάτος από τεράστια Εγώ, αναρριχώμενα φυτά που σε πνίγουν για να αναπτυχθούν»

Αθηνά Καμπάκογλου

"Το πιο αηδιαστικό από όλα είναι ο «μεγαλοϊδεατισμός» που τρέφουν κάποιοι. Τι ωφελεί να γίνεις ένα «επιτυχημένο» τέρας;".

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν έδωσε η Αθηνά Καμπάκογλου. Η γνωστή παρουσιάστρια ρωτήθηκε για τις δυσκολίες που περιλαμβάνει ο χώρος των media, τα πισώπλατα μαχαιρώματα αλλά και τον εκφοβισμό που μπορεί να βιώσει κανείς σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού.

«Η εργασία μας, όπως και η ίδια η ζωή, μοιάζει με ένα περιβόλι ή καλύτερα με ένα χωράφι. Εκεί θα συναντήσεις ωραία δέντρα και όμορφα λουλούδια, θα συναντήσεις και θάμνους με πολλά αγκάθια και δέντρα με σαπισμένους καρπούς. Και πολλά αναρριχώμενα φυτά που κάποια ευωδιάζουν αλλά και κάποια που σε «πνίγουν» για να αναπτυχθούν», δηλώνει η Αθηνά Καμπάκογλου στον Παναγιώτη Βαζαίο.

«Κυριαρχεί η ανασφάλεια και ένας ανώφελος ανταγωνισμός, πιο έντονος από άλλους χώρους, γιατί υπάρχει η προβολή. Το πιο αηδιαστικό από όλα είναι ο «μεγαλοϊδεατισμός» που τρέφουν κάποιοι για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Ο χώρος είναι γεμάτος με τεράστια Εγώ, που δεν επικοινωνούν με την πραγματικότητα και την κοινωνία», συνεχίζει η παρουσιάστρια.

«Ο καθένας λοιπόν σε αυτή τη ζωή, βάζει τις προτεραιότητές του και πορεύεται. Εγώ τις διαφορές μου τις έχω λύσει με όλους, δεν έχω κάτι να με «βαραίνει». Φυσικά αντιδρώ όταν θίγομαι, είναι και θέμα χαρακτήρα αυτό. Προτιμώ όμως να θυμάμαι τα ωραία, να κρατώ τους καλούς μου φίλους μέσα από τη δουλειά και να μην πίνω το «δηλητήριο» που με κερνούν κατά καιρούς.

Είναι και θέμα επιβίωσης να κατορθώνεις να μην σε δηλητηριάζουν οι άλλοι, με τις προδοσίες τους και τις ανέντιμες συμπεριφορές τους, την ιδιοτέλεια τους και την αχαριστία τους. Είναι ωραίες επίπονες ασκήσεις αυτές, γιατί είναι ωραία τα γυμνασμένα σώματα, αλλά πιο ωραίες είναι οι «γυμνασμένες» ψυχές. Ωραίος αγώνας να προσπαθείς να «διατηρηθείς» καθαρός και να βγαίνεις αλώβητος μέσα από τις μάχες. Και να σου πω και κάτι: τι ωφελεί να γίνεις ένα «επιτυχημένο» τέρας;», καταλήγει στην απάντησή της η Αθηνά Καμπάκογλου.