Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: «Δεν φοβήθηκα πριν πάρω τα αποτελέσματα της μαστογραφίας, ήξερα ότι μπορεί να μου σώσει τη ζωή»

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

"Όταν βρεις το πρόβλημα μέσω εξετάσεων, έχεις πλέον μπει στη διαδικασία να το αντιμετωπίσεις".

Για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της προληπτικής εξέτασης μίλησε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η επιτυχημένη σεφ απάντησε σε βασικές ερωτήσεις με αφορμή τον μήνα πρόληψης για την εν λόγω ασθένεια μαζί με άλλες 8 διάσημες προσωπικότητες, στέλνοντας το δικό της μήνυμα υποστήριξης στις γυναίκες που νοσούν.

«Κάθε γυναίκα πρέπει να δωρίζει στον εαυτό της τον προληπτικό έλεγχο. Η ετήσια μαστογραφία είναι μια αξιόπιστη και απλή εξέταση, η οποία αποδεδειγμένα σώζει ζωές γυναικών όλων των ηλικιών, για να εντοπίσουμε ενδεχόμενη κακοήθεια σε πολύ αρχικό στάδιο. Η παρατήρηση κάθε αλλαγής της μάζας κατά την ψηλάφηση του στήθους μας πρέπει να μας ενεργοποιεί άμεσα», τονίζει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

«Έχω γύρω μου φίλες, συγγενείς και γνωστές που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι, όταν βρεις το πρόβλημα μέσω εξετάσεων, έχεις πλέον μπει στη διαδικασία να το αντιμετωπίσεις. Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να είναι ιάσιμος. Στεκόμαστε πλάι στους ανθρώπους μας και τους στηρίζουμε ψυχολογικά και με όποιον τρόπο μπορούμε», απαντά η σεφ σε σχετική ερώτηση της Μικαέλας Θεοφίλου.

«Δεν ένιωσα ποτέ φόβο πριν πάρω τα αποτελέσματα της μαστογραφίας μου, γιατί ήξερα ότι αυτή η εξέταση μπορεί να μου σώσει τη ζωή. Ο φόβος προκύπτει από την άγνοια», εξομολογείται η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σε άλλο σημείο.

«Αν φοβάσαι να προβείς σε μία τόσο απλή εξέταση, σκέψου ότι μπορεί να σου σώσει τη ζωή, καθώς ο καρκίνος του μαστού πλέον είναι σε μεγάλο ποσοστό θεραπεύσιμος», υπογραμμίζει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.