Αργύρης Αγγέλου: «Με τη δημοσιότητα άλλαξαν οι άλλοι γύρω μου, όχι εγώ»

Αργύρης Αγγέλου

"Έβλεπα ανθρώπους στην καθημερινότητα μου να με αντιμετωπίζουν σαν να είμαι κάτι "ουάου" ενώ έκανα τη δουλειά μου" θυμάται ο Αργύρης Αγγέλου.

Για την μεγάλη αναγνωρισιμότητα, που ήρθε μέσω της τηλεόρασης, μίλησε ανάμεσα σε άλλα ο Αργύρης Αγγέλου στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα On Time και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στο «είδωλο» που αποτέλεσε για πολλά παιδιά ο Φώτης του σίριαλ «Παρά πέντε».

Δεν σε άλλαξε καθόλου η μεγάλη δημοσιότητα;

Οι άλλοι άλλαξαν γύρω μου, όχι εγώ. Αυτό που άλλαξε ήταν ότι έβλεπα ανθρώπους στην καθημερινότητα μου να με αντιμετωπίζουν σαν να είμαι κάτι «ουάου». Εγώ τη δουλειά μου έκανα. Καταλάβαινα ότι είχε ανταπόκριση αυτό το πράγμα, δεν είχαμε και πολύ χρόνο τότε που κάναμε το «Παρά Πέντε» να το γευτούμε όλο αυτό, γιατί δουλεύαμε πάρα πολλές ώρες. Νομίζω ότι όλοι δουλεύαμε παράλληλα και στο θέατρο. Επομένως, όταν έχεις δέκα και δώδεκα ώρες γύρισμα κάθε μέρα και μετά διπλή παράσταση ένα τετράωρο, πεντάωρο στο θέατρο, τι σου μένει; Άλλες πέντε, έξι ώρες να κοιμηθείς.

Ο Φώτης τότε ήταν είδωλο. Καθόρισε ακόμα και τη μόδα. Πολλά παιδιά άφηναν τσουλούφι, όπως αυτός, έλεγαν τις ατάκες του, όπως και τις ατάκες του Παρά Πέντε, που μέχρι σήμερα με τις επαναλήψεις της σειράς γίνονται viral στο διαδίκτυο. Το ένιωσες αυτό;

Ναι, το ένιωσα αλλά τότε το έβλεπα περισσότερο χαριτωμένα. Και μετά, με τα χρόνια που περνάνε, κι όπως το λες, συνειδητοποιώ ότι μπαίνει στη «σφαίρα του κλασικού», όπως είναι κάποιες άλλες σειρές που κι εγώ μεγάλωσα με αυτές. Όταν βλέπω έπειτα από δεκαοκτώ, δεκαεννιά χρόνια να υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν με αυτή τη σειρά – γι’ αυτά είναι σαν να γυρίστηκε χθες – και να σε ρωτάνε με αυτή την ειλικρίνεια «πότε θα βγει καινούργιος κύκλος;» και τους λες «μα, έχουν περάσει δεκαοκτώ, δεκαεννιά χρόνια, τι καινούργιος κύκλος να βγει;», εκεί καταλαβαίνω ότι μάλλον αυτό που κάναμε ήταν διαχρονικό. Και θα μείνει και θα περάσουν ακόμα πολλές γενιές που θα το βλέπουν.