Αντιδρά ο Κώστας Καραφώτης: «Ρίξανε 90% του βάρους στην τότε σχέση μου και άφησαν το 10% για τα υπόλοιπα»

Κώστας Καραφώτης

"Ασχολήθηκαν με αυτό που προώθησαν, δηλαδή το φτιάξανε και ασχολήθηκαν με αυτό" εξηγεί ο Κώστας Καραφώτης.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Κώστας Καραφώτης στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, μάλιστα, ο γοητευτικός ερμηνευτής γύρισε πίσω στον χρόνο και μίλησε για την δημοσιότητα που πήρε από το Fame Story και την προβολή που έλαβε τότε η προσωπική του ζωή λόγω του ειδυλλίου με την Μάρω Λύτρα.

Βγαίνοντας από το Fame Story, πως ένιωσες με τη μεγάλη δημοσιότητα; Θυμάμαι ότι τότε γινόταν χαμός για σένα και οι κοπελίτσες παραληρούσαν ήδη απ’ όταν ήσουν μέσα στο παιχνίδι.

Τότε ήταν λογικό γιατί δεν υπήρχαν τα social media, υπήρχε μόνο η τηλεόραση, ήταν πολύ καλά προστατευμένο όλο αυτό. Εννοώ ότι δεν διασκορπιζόταν η φήμη εύκολα, αν δεν άνοιγες την τηλεόραση, δεν θα με έβλεπες. Γι’ αυτό κι έκανε τότε τέτοια νούμερα τηλεθέασης. Δεν μοιραζόταν ούτε σε Instagram, ούτε σε Facebook, ούτε σε Youtube. Δεν υπήρχαν αυτά.

Αν υπήρχε τότε Instagram, θα είχαμε από ένα εκατομμύριο followers ο καθένας από εμάς που βγαίναμε από το Fame Story. Η δημοσιότητα μου αρέσει και η έκθεση ακόμα πιο πολύ, όταν πρόκειται για τη δουλειά που κάνω. Δηλαδή, να κάνω κάτι όμορφο και να έχω κόσμο που θα ασχοληθεί και θα το προβάλει. Προφανώς όμως δεν μου αρέσει το κομμάτι της προσωπικής μου ζωής να «βιάζεται». Πιστεύω ότι δεν αφορά κανέναν. Η Ελλάδα δεν ανήκει στην κατηγορία της Αμερικής, του Χόλιγουντ και των πολύ μεγάλων αστεριών, που θα ‘θελες να δεις τι κάνει ο Ρίτσαρντ Γκρι στη ζωή του ή ο Τζάστιν Μπίμπερ. Το κακό με την τηλεόραση είναι ότι, επειδή προσπαθούμε να αντιγράψουμε την Αμερική, πήγαμε να γίνουμε κι εμείς κάτι τέτοιο κι αυτό ποτέ δεν μου άρεσε.

Τότε ασχολήθηκαν πολύ με την προσωπική σου ζωή. Αυτό σε «κούμπωσε», σε ενόχλησε, σε φόβισε; Πως το χειρίστηκες;

Ασχολήθηκαν με αυτό που προώθησαν. Δεν ασχολήθηκαν με κάτι άλλο. Δηλαδή, το φτιάξανε και ασχολήθηκαν με αυτό. Επειδή ξέρουν ότι ο κόσμος ασχολείται με το κομμάτι αυτό, ρίξανε 90% του βάρους στην τότε σχέση μου και άφησαν το 10% για τα υπόλοιπα.

Όταν βγήκες από το Fame Story στον καλλιτεχνικό χώρο, πόσο προσπάθησες να βγάλεις από πάνω σου αυτή την «ετικέτα» του ριάλιτι παιχνιδιού, καθώς όλοι ασχολούνταν τότε με το γνωστό ειδύλλιο σου κι όχι με το αν είσαι καλός τραγουδιστής;

Ειλικρινά, δεν χρειάστηκε να παλέψω καθόλου, δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι πέρα από αυτό που θα έκανα έτσι κι αλλιώς, είτε αυτό το κάνω στη ζωή μου είτε όχι. Αυτό που έκανα ήταν μόνο η δουλειά μου. Κι επειδή ασχολιόμουν μόνο με τη δουλειά μου, ήρθε ο Αντώνης Βαρδής και μου έκανε τον πρώτο μου δίσκο.

Πηγή εικόνας: NDP Photo