Αντιδρά η Ηρώ Μουκίου: «Πρέπει να σταματήσει διότι το φαινόμενο παίρνει διαστάσεις»

Ηρώ Μουκίου

"Ακόμη και σήμερα κάποια πράγματα παραμένουν ανήθικα, όπως η προδοσία στη φιλία ή το να διαβάλλεις έναν άνθρωπο" εξηγεί η Ηρώ Μουκίου.

Με αφορμή τη συμμετοχή στο νέο σίριαλ «Άγιος έρωτας» στον Alpha, η Ηρώ Μουκίου έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό My Tv και τη δημοσιογράφο Μαίρη Καράμπελα αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα, ανάμεσα σε άλλα, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στις απαιτήσεις που φέρει ένας ρόλος εποχής, σαν αυτόν της Σμαρώς που υποδύεται στη σειρά.

Είναι πρόκληση για εσάς το γεγονός ότι η σειρά είναι καθημερινή και εποχής;

Σίγουρα είναι μια πρόκληση, διότι δεν είναι ήρωες του σήμερα και δεν μπορείς να αντλήσεις πράγματα από την καθημερινότητα μας. Πρέπει να εμβαθύνεις πάνω στην ηθική της εποχής. Τότε, ήταν αδιανόητο να κάνει σχέση η κόρη ενός πλούσιου με έναν εργάτη. Σήμερα, παντρεύονται βασιλείς με κοινούς θνητούς. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα κάποια πράγματα παραμένουν ανήθικα, όπως η προδοσία στη φιλία, το να διαβάλλεις έναν άνθρωπο και βέβαια ο φόνος.

Δυστυχώς, όμως, η βία είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Βλέπετε τι γίνεται με τις νέες γενιές. Φοβάμαι πάρα πολύ για αυτή την ανεξέλεγκτη βία, που σαφώς είναι απόρροια και του εγκλεισμού της πανδημίας. Θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσει, διότι το φαινόμενο παίρνει διαστάσεις.