Άννα Φόνσου για Δημήτρη Λιγνάδη: «Τα δικαστήρια υπάρχουν για να βγάζουν τις σωστές αποφάσεις»

Άννα Φόνσου

"Εγώ έκανα 25 χρόνια για να φύγει από πάνω μου η "μουτζούρα" με τις αισθησιακές ταινίες" διευκρινίζει η Άννα Φόνσου.

Η Άννα Φόνσου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη αυτή την εβδομάδα στην εφημερίδα Espresso και τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα. Μέσα σε όλα, δε, η έμπειρη ηθοποιός εξήγησε την σταθερή της απουσία από σκηνή του Εθνικού θεάτρου αλλά και την δικαστική περιπέτεια του πρώην καλλιτεχνικού του διευθυντή, Δημήτρη Λιγνάδη.

Στο Εθνικό θέατρο γιατί δεν έχεις παίξει;

Κάθε χρόνο πηγαίνω και κάνω αίτηση και κάθε χρόνο μού λένε: «Έχουμε την περυσινή σας αίτηση. Έχετε κάνει και κάτι άλλο για να συμπληρώσετε; Δυστυχώς, έχουμε κλείσει για φέτος». Από όλους τους διευθυντές του Εθνικού, μόνο ένας με φώναξε όλα αυτά τα χρόνια για να παίξω. Ο Δημήτρης Λιγνάδης. Δυστυχώς, ενώ τα είχαμε βρει όλα, έσκασε η υπόθεση του και πάγωσαν τα πάντα.

Πίστεψες από την αρχή στην αθωότητα του Λιγνάδη;

Εγώ τον Δημήτρη δεν τον ξέρω στην προσωπική του ζωή και δεν με ενδιαφέρει. Όπως δεν με ενδιαφέρει ούτε η προσωπική ζωή κανενός άλλου. Ήμασταν στις εισαγωγικές εξετάσεις των παιδιών πολλά χρόνια μαζί. Ξέρω έναν άνθρωπο βαθιά μορφωμένο, ο οποίος μάλιστα πάνω στη δουλειά του δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Άλλωστε, γι’ αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια, για να βγάζουν τις σωστές αποφάσεις. Εγώ έκανα 25 χρόνια για να φύγει από πάνω μου η «μουτζούρα» με τις αισθησιακές ταινίες. Η Γκιζέλα Ντάλι πέθανε με αυτόν τον καημό.