Αναστασία Γιάμαλη: «Συχνά τσουβαλιαζόμαστε ενώ οι διαφορές είναι χαώδεις εντός του σιναφιού»

Αναστασία Γιάμαλη

"Αν όλες οι απόψεις που εκφράζονται λιβανίζουν την εκάστοτε ελίτ, δεν είμαστε δημοσιογράφοι αλλά κονφερανσιέ" εξηγεί η Αναστασία Γιάμαλη.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Αναστασία Γιάμαλη στην εφημερίδα Βήμα και τη δημοσιογράφο Ελένη Κωνσταντάτου λίγο πριν την πρεμιέρα για την εκπομπή «Εξελίξεις τώρα» στο MEGA. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, η γοητευτική παρουσιάστρια αναφέρθηκε στην διαχείριση του άγχους αλλά και την έντονη κριτική που δέχεται διαχρονικά ο κλάδος της δημοσιογραφίας.

Πως διαχειρίζεστε την πίεση και το άγχος που συνοδεύουν την παρουσίαση μιας ζωντανής ενημερωτικής εκπομπής;

Αν υπάρχει η συνταγή για τη διαχείριση του άγχους, τη θέλω. Προσωπικά δεν την έχω βρει, προσπαθώ να είμαι καλά προετοιμασμένη και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δεχθεί δριμεία κριτική ως κλάδος. Πόσο μεγάλη θεωρείτε πως είναι η δική μας ευθύνη για την κριτική που δεχόμαστε;

Συχνά ως κλάδος τσουβαλιαζόμαστε ενώ στην πραγματικότητα οι διαφορές εντός του «σιναφιού» είναι χαώδεις. Τελικά αυτό βολεύει την κορυφή της πυραμίδας ενώ βλάπτει ολόκληρο τον κλάδο μας. Δεν έχουμε όλοι και όλες το ίδιο μερίδιο ευθύνης για το πως θα φτάσει μια είδηση στον κόσμο. Ένα άτομο που κάνει ροή δεν έχει την ίδια ισχύ με έναν σχολιαστή ή μια σχολιάστρια σε ένα δελτίο ειδήσεων. Υπερασπίζομαι το δικαίωμα κάθε συναδέλφου ή συναδέλφισσας να έχει μια διαφορετική άποψη από τη δική μου και να την εκφράζει αλλά, αν όλες οι απόψεις που εκφράζονται λιβανίζουν την εκάστοτε ελίτ, δεν είμαστε δημοσιογράφοι αλλά κονφερανσιέ.