Αλεξία Μουστάκα: «Ήταν δύσκολο για εμάς που το ζούσαμε, βλέπαμε μπροστά μας έναν άλλον άνθρωπο»

Αλεξία Μουστάκα

"Είναι από τις πιο δύσκολες ασθένειες και για τον ασθενή και για τους γύρω του" ομολογεί η Αλεξία Μουστάκα.

Η Αλεξία Μουστάκα παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μέσα σε όλα, η ηθοποιός και κόρη του αείμνηστου Σωτήρη Μουστάκα μίλησε για την δύσκολη διαχείριση στην ασθένεια της αγαπημένης της μητέρας και την απώλεια της.

Ειδικότερα, η Αλεξία Μουστάκα εξομολογήθηκε πως «τουλάχιστον για την απώλεια της μαμάς μου ήμουν προετοιμασμένη χρόνια. Όσο προετοιμασμένος βέβαια και αν είσαι, πάντα είναι δύσκολο. Η απώλεια είναι απώλεια, αλλά ξέρεις το έχεις στο μυαλό σου ότι θα συμβεί κάποια στιγμή».

Η μαμά σου έπασχε από Αλτσχάιμερ, πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί να μην το αναγνωρίζει η μητέρα του;

Νομίζω είναι από τις πιο δύσκολες ασθένειες και για τον ασθενή και για τους γύρω του. Ουσιαστικά ο άνθρωπος χάνει τον εαυτό του, την αξιοπρέπειά του. Ήταν δύσκολο για εμάς που το ζούσαμε γιατί βλέπαμε μπροστά μας έναν άλλον άνθρωπο που για καθαρά εγωιστικούς λόγους δεν θες να τον χάσεις. Θέλεις απλά να υπάρχει, να τον βλέπεις και να νιώθεις το άγγιγμά του. Θεωρώ ότι είναι εγωιστικό όμως.

Πιστεύεις ότι η μαμά σου μπορεί να κατάλαβε το φευγιό του μπαμπά σου;

Σίγουρα το ένιωσε. Όπως και να έχει, μια καθημερινή παρουσία και τόσο δίπλα της όσο ήταν ο πατέρας μου, δεν μπορεί να μην το ένιωσε.

Μετά τις απώλειες των γονιών σου χρειάστηκες τη βοήθεια του ψυχολόγου για να σταθείς στα πόδια σου;

Η αλήθεια είναι πως δεν το έκανα, όχι ότι το θεωρώ λάθος, ίσα ίσα. Απλά το ξεπέρασα μέσα από τη δουλειά μου, μέσα από τους φίλους και την οικογένειά μου. Προσπάθησα να το ξεπεράσω μόνη μου.