Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Δεν θα γίνω Κολυμβήθρα του Σιλωάμ να σας ξεπλύνω από τη σαπουνόπερα, μου είπε»

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

"Εμείς που παίζαμε σε καθημερινή σειρά τη δεκαετία του '90 είχαμε περίεργη στάμπα, μαχαιριά στην καρδιά" εξηγεί η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Με αφορμή τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, η γοητευτική πρωταγωνίστρια μίλησε για την απόφαση να αποχωρήσει από τη Λάμψη του Νίκου Φώσκολου αλλά και τη «στάμπα» της σαπουνόπερας.

Ειδικότερα, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου εξομολογήθηκε πως «ναι, φυσικά ήταν δύσκολο να αποχωρήσω ενώ η επιτυχία συνεχιζόταν, το σκέφτηκα πολύ. Είμαι πάντα ευγνώμων στον Νίκο Φώσκολο, αυτός με έβγαλε στη δουλειά, αλλά από την άλλη ήθελα να κάνω κι άλλα πράγματα. Αν καθίσεις πολύ, αρχίζεις και ταυτίζεσαι. Κάθε νοήμων ηθοποιός φοβάται την τυποποίηση».

Από την άλλη, πολλοί ηθοποιοί δημιουργούν μια μανιέρα, τη διατηρούν και πλουτίζουν από αυτήν.

Ναι, αλλά πόσα χρόνια θα έχεις την ίδια μανιέρα; Μπήκες στο επάγγελμα για να κάνεις ρόλους, να ζήσεις άλλες ζωές μέσα από τους ρόλους σου, να «ενδύεσαι» ανθρώπους που δεν είσαι εσύ. Αυτή είναι η δουλειά του ηθοποιού, όχι να κάνει τον ίδιο ρόλο για πενήντα χρόνια. Ασφαλώς τα πράγματα έχουν αλλάξει πια. Βλέπουμε θεατρικούς ηθοποιούς, που παλιότερα δεν θα έπαιζαν στην τηλεόραση, να εμφανίζονται πλέον σε σίριαλ και δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Εμείς που παίζαμε σε καθημερινή σειρά τη δεκαετία του ’90 είχαμε περίεργη στάμπα. Ήταν μαχαιριά στην καρδιά. Ειδικά αν έπαιζες στη Λάμψη, ήξερες ότι δεν θα έπαιζες με τίποτα σε παράσταση του Λευτέρη Βογιατζή. Θυμάμαι, είχα απευθυνθεί σε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή να με δει για την παράσταση στην οποία ήταν θιασάρχης και μου είπε: «Κυρία Παλαιολόγου, δεν θα γίνω η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να σας ξεπλύνω από τη σαπουνόπερα».

Πηγή εικόνας: NDP Photo