Αιχμηρή η Ντόρα Μακρυγιάννη για Bachelor και GNTM – «Πάντα θα υπάρχει το τρας»

Ντόρα Μακρυγιάννη

"Γιατί μία γυναίκα να κάτσει να δει το Bachelor όπου είκοσι γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα; Της φταίει το κανάλι;" αναρωτιέται η Ντόρα Μακρυγιάννη.

Με αφορμή το νέο της τηλεοπτικό εγχείρημα, τον «Ήλιο» του ΑΝΤ1, η Ντόρα Μακρυγιάννη παραχώρησε συνέντευξη στο Τύπος Tv και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Θεοδωροπούλου. Η γοητευτική ηθοποιός, που γνωρίσαμε μέσα από την σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα» του ίδιου καναλιού, αναφέρθηκε με θάρρος και στα ριάλιτι που τη φετινή σεζόν έχουν κατακλύσει το μεγαλύτερο μέρος των προγραμμάτων των σταθμών.

«Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, μπορεί να μην έχεις απέναντι σειρά, αλλά ριάλιτι. Ο ανταγωνισμός όμως παραμένει μεγάλος» σημειώνει χαρακτηριστικά η Ντόρα Μακρυγιάννη.

Το κοινό που θα δει όμως σειρά θα γυρίσει να δει και ριάλιτι;

Θεωρώ ότι θα δουν τα πάντα. Είχα πρόσφατα μια συζήτηση με έναν ηθοποιό που έπαιζε στο «Νησί» και μου έλεγε ότι, τότε, απέναντι είχαν ριάλιτι και το είχαν κατατροπώσει. Θεωρώ, λοιπόν, ότι αν δώσεις στο κοινό καλές ελληνικές σειρές, θα τις δει, δεν θα πάει να δει τούρκικη για παράδειγμα.

Πως σου φαίνονται τα ριάλιτι (εγκλεισμού, αγάπης, μοντέλων) της φετινής σεζόν;

Τα ριάλιτι υπάρχουν γιατί τα στηρίζει ο κόσμος, αν δεν έκαναν νούμερα, δεν θα υπήρχαν. Οι άνθρωποι που επιλέγονται δεν επιλέγονται τυχαίρα. Όταν μαζέψεις ανθρώπους με τελείως διαφορετικές πεποιθήσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τσακωθούν, να μην υπάρξει ίντριγκα. Είναι πείραμα. Τώρα γιατί ο κόσμος τα βλέπει, δεν το ξέρω. Είμαστε όμως γελασμένοι αν θεωρούμε ότι φταίει μόνο το κάθε κανάλι, έχει μερίδιο ευθύνης και ο καταναλωτής. Γιατί δηλαδή μία γυναίκα να κάτσει να δει το Bachelor όπου είκοσι γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα; Της φταίει το κανάλι; Μέχρι τώρα είχαμε το GNTM, που υποτίθεται ότι είχε να κάνει με άτομα που ήθελαν να πετύχουν στον χώρο της μόδας. Αφενός για ποιο χώρο της μόδας μιλάμε στην Ελλάδα, αφετέρου ας βοηθήσουν τα παιδιά που θέλουν να γίνουν μοντέλα αλλά χωρίς να τα κλείνουν σε ένα σπίτι. Πάντα θα υπάρχει, λοιπόν, το τρας, το θέμα είναι να υπάρχει ο αντίλογος. Να βλέπεις την άλλη πλευρά και να λες ότι υπάρχει ελπίδα. Να πούμε βέβαια ότι όλα αυτά έρχονται και από το εξωτερικό, δες το ριάλιτι με τις Καρντάσιαν. Δεν γίνεται να μην έρθουν κι εδώ. Ας ελπίσουμε ότι θα περάσει αυτή η μόδα.