Αυτή είναι η καλύτερη βασιλόπιτα κέικ, αφράτη, φουσκωτή και νόστιμη! Είναι η πιο εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα κέικ, που αν ακολουθήσεις όλα τα μυστικά που σας έχω εδώ, δεν θα σε προδώσει ποτέ και θα αρέσει εγγυημένα σε όλους
Εκτέλεση
Για την καλύτερη βασιλόπιτα κέικ, για να γίνει αφράτη, φουσκωτή και νόστιμη χρειάζεσαι μόνο 10′. Μέτρησε όλα τα υλικά σου στο πάγκο και ξεκινά να φτιάξεις την καλύτερη βασιλόπιτα. Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψί 32 ή 34 εκατοστά, και στρώνουμε στη βάση του αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (για εύκολο ξεφορμάρισμα). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Εναλλακτικά ψήνουμε στους 170 βαθμούςC , στις αντιστάσεις πάνω και κάτω, και τοποθετούμε τη βασιλόπιτα στην κάτω σχάρα.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός, να αφρατέψουν για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, και το λικέρ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Προσθέτουμε εναλλάξ στο κέικ το γάλα με το αλεύρι. Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε με αλεύρι. Δεν χτυπάμε πολύ από την ώρα που θα μπει το αλεύρι, για να γίνει αφράτη και φουσκωτή και νόστιμη η βασιλόπιτα κέικ .
Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα (προαιρετικά ) και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Αδειάζουμε τη βασιλόπιτα κέικ στο έτοιμο ταψί, και μπήγουμε το φλουρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο της βασιλόπιτας. Αν δεν ψηθεί το κέντρο της βασιλόπιτας δεν τη βγάζουμε από το φούρνο !
Αφήνουμε να σταθεί στο ταψί για 30 λεπτά το λιγότερο και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί, και αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη τη βασιλόπιτα κέικ ή γράφουμε ευχές με γλάσο.
Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα βήματα για την τέλεια βασιλόπιτα
Η συνταγή που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.