Zappit

Σασμός – Κι όμως, ο Μαθιός «έσωσε» τη Βασιλική από το χείλος του γκρεμού: «Έλα να σε πάω σπίτι»

"Κάποτε πήρα μια ζωή για να σώσω τη δική σου, μην αφήσεις αυτή τη θυσία να πάει χαμένη. Σε παρακαλώ, πρέπει να ζήσεις..."

Την πιο απρόσμενη έκβαση έμελλε να έχει η… ζωή για ένα εκ των δημοφιλέστερων ζευγαριών της καθημερινής σειράς «Σασμός» στον Alpha. Κι αυτό μιας και ο Μαθιος ξεψύχησε κρατώντας το χέρι της αγαπημένης του Βασιλικής, μόλις δυο επεισόδιο πριν το οριστικό φινάλε του σίριαλ.

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Σασμός» που ήρθε τη νύχτα της Δευτέρας στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, μέσα από το πρόγραμμα του Alpha, ήταν η στιγμή να γραφτεί με πόνο και δάκρυ η τελευταία σελίδα στο δράμα αυτό. Όλοι οι αγαπημένοι του άνθρωποι και η οικογένεια του ήταν εκεί, στο νεκροταφείο, ενώ ο Μαθιός έλειπε για πάντα.

Όλοι οι ήρωες, με πιο τραγικές φιγούρες την Καλλιόπη και την Βασιλική, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό τον χαμό και να πουν με πόνο ψυχής το δύσκολο «αντίο» στον ήρωα που «ντύθηκε» τηλεοπτικά ο Δημήτρης Λάλος για τρεις ολόκληρες σεζόν στην καθημερινό πρόγραμμα του Alpha.

Γι’ αυτό και η Βασιλική πήρε το μωρό της αγκαλιά και έφτασε ένα βήμα πριν το δικό της τέλος. Η ηρωίδα της Μαριλίτας Λαμπροπούλου βρέθηκε κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού και ήταν έτοιμη να τελειώσει σε μια στιγμή τόσο την δική της όσο και τη ζωή του μωρού της.  Τότε όμως «ήρθε» σαν από όνειρο ο Μαθιός για να την σώσει και με τα λόγια να της πάρει την σκέψη εκείνη την κακή.

«Ερχόμαστε, Μαθιό μου» ψέλλισε η Βασιλική, έτοιμη να κάνει το βήμα στο κενό, για να δει στο αμέσως επόμενο πλάνο… τον Μαθιό πλάι της. «Μαθιό μου, ήρθες να μας πάρεις;» αναρωτήθηκε, με μιας, η ηρωίδα της καθημερινής σειράς του Alpha χαμογελώντας στον νεκρό πια ήρωα.

«Όχι, δεν έχει έρθει η ώρα σας ακόμα. Δεν το θέλω ούτε εγώ ούτε ο Νικηφόρος. Υπάρχει ζωή εδώ, θα είμαι πάντα εδώ. Εδώ, μόνο εσύ μπορείς να με κρατήσεις ζωντανό. Αλλιώς όλα χάθηκαν, τελείωσαν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μαθιός στη Βασιλική.

«Η ζωή, Βασιλική, παίρνει τις δικές της αποφάσεις. Αυτές πρέπει να ακούσεις και εσύ. Σκέψου τι αμαρτία θα πάρεις εάν κόψεις αυτό το νήμα της ζωής. Κάποτε πήρα μια ζωή για να σώσω τη δική σου, μην αφήσεις αυτή τη θυσία να πάει χαμένη. Σε παρακαλώ. Άκουσε με, μην αφήσεις αυτή τη θυσία να πάει χαμένη. Πρέπει να ζήσεις» υπογράμμισε, ακόμα, ο Μαθιός για να προσθέσει στο τελευταίο του πλάνο με την Βασιλική πως «μόνο εσύ μπορείς να κρατήσεις αυτή την οικογένεια ζωντανή. Όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε όλοι μαζί. Όταν το αποφασίσει η ζωή. Έλα, να σε πάω σπίτι τώρα».