Προξενιό της Ιουλίας: Αποκαλύφθηκε ο φονιάς του Γιωργίκη στην πιο σοκαριστική τελευταία σκηνή

Προξενιό της Ιουλίας

"Έκανα αυτό που έπρεπε! Αυτό για όσα μου έκανες, αυτό για την Ευγενία, αυτό για όλες μας! Για όλες τις Ευγενίες και τις Ιουλίες..."

Για τελευταία φορά ήρθε το «Προξενιό της Ιουλίας» στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, τη νύχτα της Πέμπτης μέσα από το πρόγραμμα του Alpha, μιας και η δραματική σειρά εποχής έριξε οριστική αυλαία με το τελευταίο της επεισόδιο. Αυτό ήταν και το σημείο που περίμεναν οι τηλεθεατές να μάθουν ποιος σκότωσε τον Γιωργίκη Προβιό.

Στο τελευταίο αυτό επεισόδιο για το «Προξενιό της Ιουλίας» παρακολουθήσαμε ένα ένα τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας να παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για τη νύχτα του φονικού. Ποιος όμως είχε σφαγιάσει, με πολλαπλές μαχαιριές που τον οδήγησαν στον θάνατο, τον ήρωα που ντύθηκε τηλεοπτικά αυτή τη σεζόν ο Μελέτης Ηλίας;

Η απάντηση στο κρισιμότερο τούτο ερώτημα της δραματικής σειράς εποχής ήρθε να δοθεί στο τηλεοπτικό κοινό λίγα μόλις λεπτά πριν πέσει η αυλαία. Ως τότε όμως είδαμε πως το παιδί πέθανε από το άλογο, ο Γιωργίκης το έμαθε αλλά δεν είπε τίποτα σε κανέναν με αποτέλεσμα όλοι να αγωνιούν για το που βρίσκεται εκείνο.

Πρώτη την μαχαιριά στο στήθος του έδωσε η Χάδω με τον Γιωργίκη αιμόφυρτο να βρίσκεται στο κρεβάτι αλλά να συνεχίζει να είναι ειρωνικός προς όλους. Τι συνέβη όμως στη συνέχεια και πως έφτασε στο τέλος ο κεντρικός ήρωας στο «Προξενιό της Ιουλίας»;

Στην τελευταία σκηνή είδαμε την Ιουλία να μπαίνει ξανά στο σπίτι όπου έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή ο Γιωργίκης. Τότε όλα ήρθαν σαν ανάμνηση στο μυαλό της ηρωίδας και εμείς είδαμε την αλήθεια για τον θάνατο.

Ιουλία και Γιωργίκης βρέθηκαν μόνοι στο δωμάτιο, όταν όλοι οι άλλοι έψαχναν να βρουν το παιδί, για να της αποκαλύψει ο βίαιος ήρωας πως σκότωσε την πρώτη γυναίκα του αλλά και… τον θάνατο του παιδιού! Τότε το μάτι της γύρισε, το συναίσθημα εξερράγη και έπιασε το μαχαίρι στο χέρι της.

«Έκανα αυτό που έπρεπε! Αυτό για όσα μου έκανες, αυτό για την Ευγενία, αυτό για όλες μας! Για όλες τις Ευγενίες και τις Ιουλίες, για όλες μας» αναφώνησε η Ιουλία καρφώνοντας μανιωδώς το μαχαίρι στον Γιωργίκη. Και εκεί ήταν, δευτερόλεπτα αργότερα, όπου οι τίτλοι τέλους έπεσαν για πάντα για το «Προξενιό της Ιουλίας» στον Alpha.