Οικολογικά Ημερολόγια: Από Δεύτερο Χέρι

Διαβάστε τι θα δούμε σε αυτό το επεισόδιο

Ό,τι πετιέται δεν είναι για πέταμα! Περιφρονημένοι θησαυροί της Αθήνας ανακυκλώνονται στο Παζάρι του Σωματείου Ρακοσυλλεκτών “Ο Ερμής” που διοργανώνεται κάθε Κυριακή απέναντι από την Τεχνόπολη. Το Σωματείο αριθμεί περί τα 470 μέλη και έχει συμβάλει σημαντικά στη διάσωση πολύτιμων ιστορικών κειμήλιων από την καταστροφή. Ποιος είπε ότι ο πολιτισμός δεν είναι προς ανακύκλωση;

Μέσα στο χάος μιας πόλη που δεν έμαθε ποτέ πως να καταναλώνει, πόσο μάλλον να πετάει, μια νεαρή σχεδιάστρια στήνει τη ζωή της μέσα από τα ξεχασμένα αντικείμενα των άλλων. Παρέα με τους παλαιοπώλες της γειτονιάς, ξεψαχνίζει αραχνιασμένα σπίτια και παραπεταμένους θησαυρούς στήνοντας σιγά-σιγά το δικό της μεταχειρισμένο βασίλειο.

Όλα ξεκίνησαν όταν γνώρισε το Λάμπρο Καπετανάκη, ένα Ελληνοαμερικάνο σχεδιαστή μόδας που ζει και αναπνέει για το παζάρι. Γεννημένος από Έλληνες γονείς στην Αμερική, ο Λάμπρος επενδύει κάθε εβδομάδα ένα μικρό ποσοστό του μισθού του σε ξεφτισμένα μεγαλεία, ανάλογα με τη γωνία του σπιτιού που θέλει να διακοσμήσει. Κι αν δεν βρει αυτό ακριβώς που ψάχνει, τότε φροντίζει να το αναπροσαρμόζει: παλιά καφάσια μετατρέπονται σε τραπεζάκια, ντουλάπες γίνονται βιτρίνες και παπλώματα μεταμφιέζονται σε καλύμματα καναπέ, ανάλογα πάντα με τις διαθέσεις του ευφάνταστου ιδιοκτήτη.