Η Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα μεγάλη παραγωγή του ΑΝΤ1

Μάγισσα

Ο δεύτερος κύκλος έρχεται στις οθόνες μας το φθινόπωρο.

Με νέο καστ και πολύ δυνατές ιστορίες θα συνεχιστεί η δεύτερη σεζόν της σειράς Η Μάγισσα στον ΑΝΤ1. Οι ρόλοι έχουν κλείσει, οι ιστορίες τους έχουν ήδη αποτυπωθεί στο χαρτί και οι συντελεστές έχουν ξεκινήσει το τηλεοπτικό τους ταξίδι στην ενετοκρατούμενη Μάνη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Λευτέρη Χαρίτου.

Μερικοί από αυτούς είναι ο Μελέτης Ηλίας, η Γιούλικα Σκαφιδά, ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης και ο Γιώργος Παπαγεωργίου.

Αμέσως μετά το τέλος του πρώτου κύκλου, οι δημιουργοί της σειράς μέσα από ένα σημείωμά τους, έσωσαν μία πρώτη γεύση για όσα θα δούμε επί της οθόνης στη συνέχεια.

«Όπως η μέρα συνυπάρχει με τη νύχτα… η αγάπη με το μίσος… το καλό με το κακό… έτσι και για κάθε Κυπριανή, θα υπάρχει πάντα μια Θεοφανώ. Κι αυτή η αλυσίδα δε θα σπάσει ποτέ… Θα τη συναντάμε από την αρχή… μέχρι το τέλος του κόσμου.

Στην αρχή αυτής της αλυσίδας, είναι το επόμενο ταξίδι. Στο μακρινό 1710, στην Ενετοκρατούμενη Μάνη. Εκεί, όπου οι δύο αυτές δυνάμεις δημιουργήθηκαν και συγκρούστηκαν για πρώτη φορά.

Μια σύγκρουση που άφησε ανεξίτηλα σημάδια στις γενιές που ακολούθησαν. Η ίδια αλυσίδα θα μας οδηγήσει μέχρι το 1910…όπου ένας απόγονος προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις για ένα χάρισμα που μπορεί να είναι τελικά κατάρα. 

Θα’ ναι, όμως,  το τέλος του ταξιδιού; Σταματάει ποτέ, στ’ αλήθεια, αυτό το ταξίδι;»

Είναι σίγουρο, λοιπόν, ότι στον δεύτερο κύκλο θα μάθουμε επιτέλους πώς ξεκίνησαν όλα στη «Μάγισσα». Η εκκίνηση, όμως, θα γίνει από το… μέλλον και συγκεκριμένα από το 1910, για να γυρίσουμε πάλι στο παρελθόν και να πάρουμε το νήμα της ιστορίας από την αρχή. Ο γιος της Θεοφανώς δεν θα είναι τελικά αυτός που θα βρει τις απαντήσεις, όπως φημολογείται, καθώς το σενάριο αυτό με απλά μαθηματικά δεν… βγαίνει.

Ο πρώτος κύκλος έκλεισε με την κήρυξη της Επανάστασης στην Αρεόπολη του 1821, οπότε το 1910 εκείνος θα είναι 89 ετών, άρα και πολύ μεγάλος για να ξεκινήσει αυτή την αναζήτηση. Προφανώς, λοιπόν, πρόκειται για κάποιον δικό του απόγονο, που έχει κληρονομήσει επίσης το χάρισμα.

Το σίγουρο είναι είναι ότι θα δούμε σε κάποιες σκηνές και την Έλλη Τρίγγου, προκειμένου να συνδεθούν οι ιστορίες. Στη συνέχεια, θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν. Ο χρόνος θα σταματήσει στο 1710, σε μία ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο για τη Μάνη, για να εκτυλιχθούν οι ιστορίες των προγόνων της Κυπριανής και της Αναχίτ και να μάθουμε τα γεγονότα που οδήγησαν αυτές τις δύο γυναίκες σε μία ανελέητη κόντρα.

Όπως έχουν ήδη αποκαλύψει οι σεναριογράφοι, μέσα από αναδρομές του πρώτου κύκλου η μητέρα της Κυπριανής ξεκίνησε να καταγράφει την ιστορία της σε ένα ημερολόγιο. Λίγο πριν πεθάνει ζήτησε από τον άντρα της, Μανούσο, να κάψει το μπαούλο της, προκειμένου να μην πέσει το ημερολόγιό της στα χέρια της κόρης τους. Κάτι που, όμως, τελικά συνέβη κι έτσι η Κυπριανή μπήκε επίσης στον κόσμο των μαγισσών.

Τι σχέση είχε η οικογένεια της μητέρας της Θεοφανώς με τη Μάνη; Ποια ήταν τα γεγονότα που προηγήθηκαν της καθοριστικής συνάντησης των δύο μαγισσών; Μήπως η Αναχίτ ήταν απόγονος των Λασκαραίων; Και η φλεγόμενη καρδιά που βρήκε ο Μισέλ στο τέλος του πρώτου κύκλου μήπως ανήκει τελικά στη μητέρα της Κυπριανής;

Πηγή: Τηλεθεατής

Η Μάγισσα: Φλεγόμενη Καρδιά, έρχεται τον Οκτώβριο στον ΑΝΤ1.