Γη της Ελιάς: Οι 8 συγκλονιστικές στιγμές που έρχονται στον 4ο κύκλο της σειράς

Γη της ελιάς

Η Γη της Ελιάς, ο 4ος κύκλος έρχεται τον Σεπτέμβριο στο MEGA.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται η πρεμιέρα του 4ου κύκλου της επιτυχημένης δραματικής σειράς του MEGA, Η Γη της Ελιάς. Oι εξελίξεις προβλέπονται απρόβλεπτες και όλοι οι ήρωες επηρεάζονται από αυτές. Οι πιο δυνατές στιγμές περιλαμβάνουν έναν φόνο, μία απαγωγή, μία βομβιστική επίθεση, έναν ξυλοδαρμό, χωρισμούς, μία δικαστική διαμάχη, έναν γάμο και δύο νέους έρωτες.

Ένας φόνος

Μία μεγάλή τραγωδία χτυπά το σπίτι των Βρεττάκων μετά τον εμπρησμό. Η εκδικητική μανία της Αμαλίας έχει ως αποτέλεσμα τον άδικο και βασανιστικό θάνατο της Ελευθερίας. Όταν η πρώην σύζυγος του Ισίδωρου μαθαίνει ότι εξαιτίας της πέθανε ένας άνθρωπος, δεν μπορεί να πιστέψει ότι έγινε άθελά της δολοφόνος και κατακλύζεται από χιλιάδες τύψεις. Ταυτόχρονα, δύσκολες ώρες περνούν και ο πρώην άντρας της με τον Μόνο και τη Μαρίνα, καθώς ακόμα προσπαθούν να εμπεδώσουν τι έχει συμβεί και φυσικά να βοηθήσουν τη μικρή Αγγελική η οποία βρισκόταν μέσα στο σπίτι με την νταντά της όταν αυτό παραδόθηκε στις φλόγες.

Μία απαγωγή

Μοιραία πρόκειται να αποβεί η απόφαση του Ισίδωρου να επισκεφθεί ξανά την Αμερική, όπως θα δούμε στα νέα επεισόδια. Ο άντρας φεύγει από τη Μάνη για να συναντήσει κάποιους προμηθευτές, αλλά εξαφανίζεται. Ο Μάνος και η Μαρίνα ανησυχούν που ο Βρεττάκος δεν έχει δώσει σημεία ζωής και προσπαθούν μάταια να τον βρουν στο τηλέφωνο. Κάποια στιγμή, καλούν τους συνεργάτες του για να μάθουν πού είναι και μαθαίνουν με τρόμο ότι δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του. Η αγωνία τους κορυφώνεται και λίγο αργότερα λαμβάνουν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα. Ένας άγνωστος ενημερώνει τον Μάνο ότι ο Ισίδωρος έπεσε θύμα απαγωγής και πρέπει να πληρώσουν χρήματα για να τον ελευθερώσουν.

Μία βομβιστική επίθεση

Έναν νέο εφιάλτη καλείται να αντιμετωπίσει ο Δημοσθένης, καθώς μπαίνει στο στόχαστρο επικίνδυνων ανθρώπων της παρανομίας. Μάλιστα, σχεδιάζουν απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, τοποθετώντας βόμβα στο αυτοκίνητό του. Λίγο αργότερα, ο εκρηκτικός μηχανισμός σκάει και το όχημά του τυλίγεται στις φλόγες. Τότε ο Δημοσθένης ταράζεται πολύ και προσπαθεί να καταλάβει ποιος θέλει να του κάνει κακό. Ταυτόχρονα, η Ασπασία και ο Στάθης τον πιέζουν να τους πει αν γνωρίζει ποιοι τον θέλουν νεκρό, φέρνοντάς τον σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, καθώς κινδυνεύει να αποκαλυφθεί ότι είναι μπλεγμένος με τον κόσμο της μαφίας.

Ένας ξυλοδαρμός

Η Αριάδνη γίνεται στόχος μίας συμμορίας, που αποτελείται από φίλους του πρώην αγαπημένου της από τη Θεσσαλονίκη, του Στράτου θέλοντας να την εκδικηθούν για τον χαμό του, εισβάλλουν στο σπίτι της και την τσακίζουν στο ξύλο. Κατά τη διάρκεια του άγριου ξυλοδαρμού η κοπέλα γίνεται έρμαιο στα χέρια τους και τραυματίζεται πολύ σοβαρά. Στη συνέχεια, μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου δίνει μάχη για τη ζωή της. Τότε οι γιατροί διαπιστώνουν ότι υπάρχει πιθανότητα να μείνει παράλυτη και ενημερώνουν τους γονείς της, που καταρρακώνονται με τα νέα.

Χωρισμοί

Στα νέα επεισόδια της σειράς θα δούμε δύο ζευγάρια να διαλύονται και να αλλάζουν πορεία ζωής και ένα ακόμη να παλεύει να σώσει τον γάμο του. Ο πρώτος χωρισμός αφορά τον Χρήστο και την Αφροδίτη. Παρόλο που φαινομενικά οι δυο τους ξεπέρασαν την κρίση που είχε προκαλέσει η παρουσία της Αριάδνης στον γάμο τους, τελικά η γιατρός αποφασίζει να δώσει οριστικό τέλος στη σχέση τους. Η Αφροδίτη, διαπιστώνοντας ότι ο σύζυγός της τρέφει ακόμα κρυφά αισθήματα για την ερωμένη του, αποφασίζει να τον αφήσει.

Παράλληλα, μία νεαρή κοπέλα, η Παυλίνα, καταφθάνει στη Μάνη και γίνεται αφορμή για να διαλυθεί ο αρραβώνας του Αποστόλη και της Αναστασίας. Η κοπέλα αρχίζει να κάνει παρέα με τον υπάλληλο των Βρεττάκων και να περνάει πολύ χρόνο μαζί του. Αυτή η εξέλιξη δεν αρέσει καθόλου στην Αναστασία και τον προειδοποιεί να μείνει μακριά από την Παυλίνα. Το ζευγάρι διαφωνεί και τελικά η γυναίκα τού επιστρέφει τη βέρα της. Τότε ο Αποστολής παραδέχεται στον εαυτό του ότι πράγματι έχει ερωτικό ενδιαφέρον για την Παυλίνα. Τέλος, μία μεγάλη κρίση περνάει και ο γάμος του Μάνου με τη Μαρίνα, καθώς οι αυξημένες υποχρεώσεις, τα εμπόδια και τα χτυπήματα που αντιμετωπίζουν τους αποξενώνουν. Ταυτόχρονα, δύο άλλα πρόσωπα, η Νάνσυ και ο Μιχάλης, μπαίνουν στη ζωή τους, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Μία δικαστική διαμάχη

Μία πολύ δύσκολη περίοδος ξεκινάει για την Ιουλία, καθώς σύντομα θα αρχίσει η δίκη για την αρπαγή και την παράνομη υιοθεσία της Αριάδνης. Κατά τη διάρκεια αυτής, η γυναίκα τσακίζεται ψυχολογικά, ενώ μία ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη δυσχεραίνει τη θέση της. Οι κατηγορούμενοι από το νοσοκομείο όπου γέννησε η Ιουλία λένε ψέματα και ανακρίβειες για να καλύψουν τις θέσεις τους, εκθέτοντας τη μητέρα στα μάτια της κόρης της. Η Αριάδνη αρχίζει να έχει και πάλι εχθρική συμπεριφορά προς την Ιουλία και την κατηγορεί ευθέως ότι εκείνη ευθύνεται για όσα πέρασε στη ζωή της και πως δεν είναι καλή μητέρα. Η σκληρή στάση της κόρης της διαλύει τη γυναίκα, που ακόμη μία φορά έχει στο πλευρό της έναν μεγάλο σύμμαχο, τον Στάθη. Ο άντρας προσπαθεί να στηρίξει την αγαπημένη του με όλες του τις δυνάμεις και να πείσει την κόρη τους ότι κάνει λάθος.

Ένας γάμος

Ύστερα από πολλές δυσκολίες και εμπόδια, ο Στάθης παντρεύεται τελικά τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, που δεν είναι άλλος από την Ιουλία. Όπως θα δούμε, στη σημαντική αυτή στιγμή του ζευγαριού θα δώσουν το «παρών» όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ η νύφη θα επιλέξει να φορέσει ένα εντυπωσιακό νυφικό. Μάλιστα, παρούσες στον γάμο θα είναι τόσο η Αμαλία, της οποίας η εγκληματική δράση δεν έχει αποκαλυφθεί, όσο και η Αντιγόνη, η οποία επιστρέφει από το Λονδίνο.

Νέοι έρωτες

Τα έντονα και ανομολόγητα αισθήματα που νιώθει ο Μιλτιάδης για τη Βασιλική θα βγουν κάποια στιγμή στο φως, προκαλώντας ντόμινο εξελίξεων. Η κοπέλα αναστατώνεται από τις αποκαλύψεις, αλλά είναι αποφασισμένη να μη βάλει άλλον άντρα στη ζωή της, τιμώντας τη μνήμη του νεκρού Φίλιππου. Μάλιστα, τον απομακρύνει από τη ζωή της. Καθώς, όμως, ο καιρός περνάει, οι δυο τους έρχονται ξανά κοντά και μέρα με την ημέρα δένονται ολοένα και περισσότερο. Το ίδιο συμβαίνει και με την κόρη της, Στελλίτσα, που αισθάνεται τον νεαρό σαν πατέρα της. Κάποια στιγμή, με τη βοήθεια της Χάιδως και του Παρασκευή, ο Μιλτιάδης και η Βασιλική έρχονται ακόμα πιο κοντά και λίγο καιρό αργότερα γίνονται ζευγάρι. Συγχρόνως, η Αριάδνη έρχεται πολύ κοντά με τον αστυνόμο Κουράκο και από φίλοι καταλήγουν να βιώνουν στιγμές έρωτα και πάθους. Σιγά σιγά οι ερωτικές τους συναντήσεις πληθαίνουν και οι δυο τους γίνονται κρυφό ζευγάρι.

Η Γη της Ελιάς, ο 4ος κύκλος έρχεται τον Σεπτέμβριο στο MEGA.

Πηγή: MyTV