Έρημη χώρα: Η τύχη της Εύας

Έρημη χώρα, νέο επεισόδιο, απόψε στις 23.00 στην ΕΡΤ.
Έρημη χώρα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, Επεισόδιο 4ο – Η τύχη της Εύας: Η στάση της Εύας προκαλεί έντονη ανησυχία. Η Μαρίνα αφήνεται τα ξημερώματα ελεύθερη, ενώ την ίδια ώρα ο Μάρκος, που λυγίζει βλέποντας την Εύα ξάγρυπνη, της εξομολογείται ότι είχε ορκιστεί στη νεκρή μητέρα της να τη φροντίζει και της δηλώνει ότι θέλει να γίνει ο δεύτερος πατέρας της.
Ταυτόχρονα, τόσο η Στέλλα, η οποία μοιράζεται με τον Αντρέα την αγωνία της για την ψυχολογική κρίση της Εύας, όσο και ο Μάνος με τη Χριστίνα, βλέπουν το αδιέξοδο ενός παιδιού που θέλει να βρίσκεται με τον μοναδικό του κηδεμόνα, αλλά οι συνθήκες το απαγορεύουν: ο Λουκάς νοσηλεύεται φρουρούμενος και μόλις βγει από το νοσοκομείο θα συλληφθεί και θα περιμένει να δικαστεί -αν και βρισκόταν σε άμυνα- για τρεις ανθρωποκτονίες στο αγρόκτημα.
Ο Ιωαννίδης καλεί τον Μάρκο να καταθέσει και βλέπει ότι όλα γυρίζουν δώδεκα χρόνια πίσω, αφού ο Λουκάς είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς, που τελικά οδήγησαν στη δολοφονία της Μάρθας.