Διάφανη Αγάπη: Πρεμιέρα απόψε στον Alpha

Διάφανη Αγάπη

Η Διάφανη Αγάπη έρχεται απόψε στις 21:00.

Η νέα, σύγχρονη αισθηματική σειρά μυστηρίου του Alpha, «Διάφανη αγάπη», που έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον με το ατμοσφαιρικό trailer που παίζει στον «αέρα», κάνει πρεμιέρα αυτή την Κυριακή στις 21:00.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της σειράς είναι τα εντυπωσιακά και απαιτητικά γυρίσματα, κυρίως νυχτερινά, και το εξαιρετικό cast. Συναισθήματα και ερμηνείες μοναδικές, σε μια σύγχρονη, σε τεχνολογία και ύφος κινηματογράφησης, σειρά.

Μετά από μια συμπλοκή ο βασικός ήρωας είναι νεκρός και κινείται ανάμεσα σε δύο κόσμους, μοιρασμένος ανάμεσα στην πραγματικότητα και την επιθυμία. Έχει περάσει σε άλλη πνευματική διάσταση και εικόνες από το μέλλον τον σταματούν να περάσει την πόρτα που ανοίγεται μπροστά του. Πρέπει να σώσει τη γυναίκα της ζωής του που κινδυνεύει…

Η ιστορία

Βρισκόμαστε στην ταράτσα ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου όπου εκεί κείτονται δυο πτώματα με τα όπλα δίπλα τους. Φαίνεται ότι έχουν πυροβολήσει ο ένας τον άλλο. Οι μπλε φάροι της αστυνομίας αναβοσβήνουν και οι αστυνομικοί απομονώνουν τη σκηνή του εγκλήματος.

Ο αστυνόμος Στέφανος Λεοντής (Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης) διασχίζει τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ κανείς δεν αντιλαμβάνεται την παρουσία του. Οι συνάδελφοί του, ο Σπύρος (Μιχάλης Οικονόμου), ο Χάρης (Μιχάλης Σαράντης), η Στέλλα (Θεόβη Στύλλου), και ο διευθυντής του τμήματος, Νίκος Ραγκούσης (Νίκος Ψαρράς), κινούνται στο χώρο σαν να μην είναι εκείνος εκεί.

Ο Στέφανος έχει δει πολλά τέτοια περιστατικά στα δέκα χρόνια υπηρεσίας του, αλλά αυτή η υπόθεση είναι διαφορετική από τις άλλες. Γιατί αυτή είναι η δική του δολοφονία…

Ξαφνικά μια κόκκινη πόρτα ανοίγει για να τον οδηγήσει σε έναν άλλο κόσμο. Μπερδεμένες εικόνες που ανήκουν στο μέλλον, τον εμποδίζουν να την περάσει. Βλέπει τη σύζυγό του, Άννα Καραλή (Χαρά Μάτα Γιαννάτου), και κάποιον να προσπαθεί να τη σκοτώσει. Αντιστέκεται, δεν περνά την πόρτα, δεν θέλει να φύγει από τον κόσμο αφήνοντας τη γυναίκα του σε κίνδυνο…

Σ’ αυτή τη νέα «ζωή» που ανοίγεται μπροστά του συνοδοιπόρος του θα είναι η Φωτεινή (Μέγκι Σούλι), μια 17χρονη έφηβη η οποία είναι η μόνη που μπορεί να τον δει και να τον ακούσει. Αρκεί άραγε η δική της βοήθεια για να αποτρέψει την δολοφονία της γυναίκας του;

Στους τίτλους αρχής της σειράς ακούγεται το τραγούδι «Στην επόμενη ζωή» που ερμηνεύει υπέροχα η Νατάσα Μποφίλιου, σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Χαρακτήρες

Στέφανος Λεοντής (Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης)

Γοητευτικός, γκρινιάρης και εγωκεντρικός ο επιθεωρητής Στέφανος Λεοντής, είναι ένας ταλαντούχος και διαισθητικός αστυνομικός, ερωτευμένος με την δουλειά του. Μπορεί με μεγάλη ευκολία να παρανομήσει παρόλο που έχει ισχυρή, προσωπική, αίσθηση της δικαιοσύνης. Ορφανός, μεγάλωσε σε δημόσιο ίδρυμα και κατά συνέπεια έχει ελάχιστη ή και καθόλου ιδέα για το τι σημαίνει οικογενειακή ζωή. Κρατά τα συναισθήματά του μόνο για τον εαυτό του και δεν τα μοιράζεται με κανέναν, ούτε και με την Άννα Καραλή, την σύζυγό του. Είναι ανταγωνιστικός, ξεροκέφαλος και πολύ υπερήφανος. Συνηθισμένος να εργάζεται μόνος του, όταν πεθαίνει, θα αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από ένα έφηβο κορίτσι, το μόνο που μπορεί να τον δει και να τον ακούσει. Μαζί θα συνεργαστούν για να βρουν τον δολοφόνο του.

Άννα Καραλή (Χαρά Μάτα Γιαννάτου)

Η Άννα είναι προσγειωμένη και πολύ παθιασμένη με την δουλειά της ως ανακρίτρια – βοηθός εισαγγελέα. Όμορφη και κομψή, ανεξάρτητη, ενεργητική και σκληρή. Θεωρεί τους κανόνες και τους κανονισμούς ιερούς και αυτό που την «τράβηξε» στον Στέφανο ίσως ήταν ότι πάντα τους παραβίαζε. Έχει μια δύσκολη σχέση με τον πατέρα της, τον Κωνσταντίνο Καραλή έναν αυστηρό και αντικοινωνικό άντρα ο οποίος δεν εγκρίνει τις επιλογές της, ειδικά σε ότι αφορά τον έρωτά της με τον Στέφανο. Ο θάνατος του συζύγου της, καταρρέει τον κόσμο γύρω της, δημιουργώντας της αμφιβολίες για το τι είδους άντρας ήταν πραγματικά και τι είδους γυναίκα είναι εκείνη. Δεν αφήνεται στον πόνο, αντιθέτως ξεκινά να βρει την αλήθεια με μια προσωπική και μη εξουσιοδοτημένη έρευνα που θα φέρει στο προσκήνιο το παρελθόν της και θα αλλάξει εντελώς την θεωρία της για την ζωή.

Φωτεινή Ρόζικ (Μέγκι Σούλι)

Δεκαεπτά χρονών, με αθλητική σιλουέτα, η Φωτεινή είναι ένα όμορφο κορίτσι, έξυπνο που ζει μια τυπικά εφηβική ζωή, μεταξύ σχολείου, πισίνας, φίλων και ενός αγοριού. Η μεγαλύτερη επιθυμία της είναι να είναι ακριβώς όπως οι άλλοι, γιατί από πολλές απόψεις, δεν μοιάζει με τα άλλα παιδιά της ηλικίας της. Μένει με την θεία της την Νίκη Δάμπαση. Οι γονείς της, Σέρβος πατέρας και Ελληνίδα μητέρα, πέθαναν όταν ήταν μικρή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Συναντώντας τον Στέφανο, η Φωτεινή, ανακαλύπτει ότι μπορεί να δει και να ακούσει τους νεκρούς. Από εκείνη την στιγμή, οι δυο τους, θα είναι πάντα συνδεδεμένοι.

Νίκος Ραγκούσης (Νίκος Ψαρράς)

Ο διευθυντής του τμήματος ανθρωποκτονιών και φίλος του Στέφανου, είναι επικεφαλής της ομάδας. Η φιλία μεταξύ των δύο ήταν πολύ βαθιά, δεδομένου ότι ο Στέφανος τον θεωρούσε σαν τον πατέρα που δεν είχε ποτέ. Ήταν αυτός που έδωσε το επίθετο Λεοντής στον Στέφανο όταν τον πήγε στο ορφανοτροφείο, όντας φίλος των πραγματικών γονιών του. Έχει κακή σχέση με τον βιολογικό του γιο Δημήτρη, ο οποίος κάνει χρήση ναρκωτικών, είναι εθισμένος στον τζόγο και συχνά πρέπει να προστατεύσει και να καλύψει. Ο Στέφανος τον βοηθάει αρκετές φορές σε αυτό.

Χάρης Παυλίδης (Μιχάλης Σαράντης)

Αστυνομικός και συνάδελφος του Στέφανου, είχε πάντα μια έντονη κόντρα μαζί του. Δεν χάνει ευκαιρία να σχολιάσει με καυστικό τρόπο οτιδήποτε δεν του αρέσει. Φανερά αδίστακτος και αντιπαθής στην αρχή, με διπλή ζωή έξω από το αστυνομικό τμήμα. Θα καταφέρνει να λύσει τόσο το μυστήριο του θανάτου του Στέφανου όσο και τις δραστηριότητες του ΦΟΙΝΙΚΑ, μαζί με την Άννα και τη Στέλλα. Όταν ο Στέφανος πεθαίνει, ανακαλύπτουμε πολλές κρυφές πλευρές του Παυλίδη.

Στέλλα Καραθάνου (Θεόβη Στύλλου)

Αστυνομικός, συνάδελφος του Στέφανου και ερωτευμένη μαζί του, θα κάνει αργότερα σχέση με τον συνάδελφό της Χάρη Παυλίδη παρά την αρχική αντιπάθεια μεταξύ τους. Είναι ντροπαλή, εσωστρεφής και συγκρατημένη. Θα γίνει φίλη με την Άννα παραμερίζοντας τον ανταγωνισμό λόγω των συναισθημάτων της για τον Στέφανο. Οι δυο γυναίκες θα βοηθήσουν συχνά η μία την άλλη.

Σπύρος Αυγέρης (Μιχάλης Οικονόμου)

Συνάδελφος και καλύτερος φίλος του Στέφανου, πολύ θρησκευόμενος και οικογενειάρχης. Εξομολογείται συχνά στον ιερέα της ενορίας πατέρα Συμεών. Εσωστρεφής, ευγενικός και τυπικός στην καθημερινή ζωή και στο αστυνομικό τμήμα, κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δουλεύει υπό εκβιασμό ως πληροφοριοδότης του υποκόσμου.

Αντώνης Πετράτος (Ανδρέας Κωνσταντίνου)

Εισαγγελέας και συνάδελφος της Άννας, με την οποία ήταν πάντα ερωτευμένος. Δεν αντέχει τον Στέφανο. Τον αντιπαθεί και το δείχνει. Εμπλέκεται στην έρευνα ελπίζοντας να κερδίσει την Άννα, αλλά το μίσος του προς τον Στέφανο το εκμεταλλεύεται ο Ραγκούσης και τον κατηγορεί ότι παραποίησε στοιχεία.

Ελένη Δάμπαση (Άννα Μάσχα)

Η μητέρα της Φωτεινής, την οποία εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη μικρή, είναι μέντιουμ και μπορεί να δει και τον Στέφανο. Εδώ και χρόνια βασανίζεται από το πνεύμα του πρώην συντρόφου της, αλλά χάρη στη βοήθεια του Στέφανου, εκείνος θα καταφέρει να περάσει την κόκκινη πόρτα. Η Ελένη θα ανοίξει μπαρ στον Πειραιά, θέλοντας να είναι πιο κοντά στην κόρη της.

Μάξιμος Δελημάνης (Γιώργος Νούσης)

Γόνος πλούσιας οικογένειας του Πειραιά, έχει μια σύντομη σχέση με τη Φωτεινή. Είναι ο καλύτερος φίλος του Δημήτρη του γιου του Ραγκούση, με τον οποίο συχνά μπλέκουν σε άσχημες καταστάσεις.

Καρολίνα Δελημάνη (Μάρω Παπαδοπούλου)

Είναι η μητέρα του Μάξιμου, μια ισχυρή, αυταρχική γυναίκα που ασκεί μεγάλη επιρροή στον κύκλο της.

Φίλιππος Σαριδάκης (Δημήτρης Αριανούτσος)

Ο φίλος και σύντροφος της Φωτεινής, ο οποίος υποφέρει με το δέσιμο μεταξύ της Φωτεινής και του Στέφανου, αλλά είναι και ο μόνος τελικά που αποδέχεται ορθολογικά την ύπαρξη του πνεύματος του Στέφανου. Μετά το χωρισμό με τη Φωτεινή, ο Φίλιππος ξεκινά μια άλλη σχέση με την Αθηνά, φίλη της Φωτεινής αλλά είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει τη Φωτεινή όποτε τον χρειαστεί.

Ιάσωνας Βεργής (Θοδωρής Αντωνιάδης)

Στο παρελθόν ήταν μικρο-εγκληματίας. Κατέληξε σε κώμα λόγω ενός πυροβολισμού στο κεφάλι και το πνεύμα του συνέχισε να περιπλανιέται για 30 χρόνια στον κόσμο των ζωντανών. Όταν ο Στέφανος σκοτωθεί, το πνεύμα του θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει και να καθοδηγήσει τον Στέφανο.

Κωνσταντίνος Καραλής (Μπάμπης Χατζηδάκης)

Ο πατέρας της Άννας. Αυταρχικός και υπερόπτης απαξιώνει οτιδήποτε και οποιονδήποτε θεωρεί κατώτερο απ’ αυτόν. Ποτέ δεν συμπάθησε τον Στέφανο. Αυτό δημιουργεί συνεχώς συγκρούσεις ανάμεσα σε κείνον και την κόρη του.

Πηνελόπη Καραλή (Θεοδώρα Σιάρκου)

Η μητέρα της Άννας. Γυναίκα καλοπροαίρετη που προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες και να φρενάρει τις αυταρχικές συμπεριφορές του άντρα της. Υπερασπίζεται την Άννα από την ψυχολογική πίεση του πατέρα της και στη συνέχεια τη βοηθά να μεγαλώσει την εγγονή της την Φωτεινή.

Βικτώρια Καραλή (Φαίη Φραγκαλιώτη)

Η αδερφή της Άννας, με την οποία είναι πολύ δεμένη. Παντρεμένη με τον δημοτικό σύμβουλο Αποστόλη Σαρόγλου και μητέρα δύο παιδιών.

Αθηνά (Άννα Μάγκου)

Φίλη της Φωτεινής, κάνει σχέση με τον Φίλιππο, με τον οποίο συνεχίζει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο.

Λητώ (Μάιρα Γραβάνη)

Η σύντροφος του Πετράτου, όμορφη γυναίκα που κάνει προσπάθειες να κρατήσει την σχέση της με τον εισαγγελέα, αλλά τελικά θα τον εγκαταλείψει όταν συνειδητοποιήσει ότι ο εκείνος είναι ερωτευμένος με την Άννα.

Κατερίνα Αυγέρη (Ευτυχία Μελή)

Είναι η σύζυγος του Σπύρου Αυγέρη. Μετά τη σύλληψη του συζύγου της μένει μόνη με τις κόρες της. Παρά το σοκ με τις αποκαλύψεις για το ποιόν του άντρα της και την αποστροφή της πλέον για εκείνον, θα επιτρέψει στα κορίτσια της να συνεχίσουν να συναντούν τον πατέρα τους. Αυτή και η Άννα είναι πολύ στενές φίλες.

Βαλέρια (Ιζαμπέλλα Φούλοπ)

Στρίπερ σε κλαμπ, πληροφοριοδότης του Στέφανου. Κρύβεται όταν μαθαίνει για την δολοφονία του, γιατί ξέρει ότι κινδυνεύει και η δική της ζωή και πρέπει να προστατέψει και να φροντίσει το μικρό παιδί της.

Πατήρ Συμεών (Ισίδωρος Σταμούλης)

Ιερέας ενορίας και εξομολόγος του Σπύρου Αυγέρη. Κηδεύει τον Στέφανο και συχνά μιλάει με την Άννα. Δεν την πατρονάρει, προσπαθεί να της συμπαρασταθεί ειδικά όταν η Άννα του αναφέρει ότι σκέφτεται να κάνει έκτρωση.

Το Φάντασμα (Σίμος Κακάλας)

Έμπορος ναρκωτικών που διακινεί του RedGhost στον Πειραιά και όχι μόνο.

Νίκη Δάμπαση (Νεφέλη Μαϊστράλη)

Η θεία της Φωτεινής, μεγάλωσε την ανιψιά της σαν να ήταν δική της κόρη. Εργάζεται ως οδηγός λεωφορείου.

Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο

Τμήμα ανθρωποκτονιών στον Πειραιά. Ο αστυνόμος Στέφανος Λεοντής λαμβάνει μια πληροφορία για το πού βρίσκεται το «Φάντασμα» ένας διαβόητος έμπορος ναρκωτικών που είναι υπεύθυνος για τη διάδοση του RedGhost, ενός νέου και πολύ επικίνδυνου ναρκωτικού που κοστίζει πολλές ζωές, συμπεριλαμβανομένης της εικοσάχρονης Αλεξάνδρας Λαμπρινού της οποίας ο θάνατος διερευνάται από την ομάδα δράσης.

Ο εισαγγελέας Αντώνης Πετράτος, γνωρίζοντας τις ανορθόδοξες μεθόδους του Στέφανου αρνείται να εκδώσει ένταλμα σύλληψης του «Φαντάσματος».

Παρά τις προειδοποιήσεις από τους συναδέλφους του και τον διευθυντή του τμήματος Νίκο Ραγκούση, αλλά και από τη σύζυγό του, Άννα Καραλή, ανακρίτρια και βοηθό εισαγγελέα, από την οποία είναι χωρισμένος αυτή τη στιγμή, ο Στέφανος αποφασίζει να προχωρήσει στη σύλληψη ούτως ή άλλως, παρακούοντας τις εντολές.

Αλλά στην επιχείρηση o Στέφανος αιφνιδιάζεται από ένα τρίτο άτομο, που τον πυροβολεί τη στιγμή που ετοιμάζεται να συλλάβει το «Φάντασμα». Σκοτώνεται επί τόπου, αλλά κάτι τον εμποδίζει να περάσει από την κόκκινη πόρτα, στην ζωή μετά τον θάνατο. Στο κατώφλι της πόρτας και ενώ έχει αγγίξει το πόμολο για να περάσει στον άλλο κόσμο, βλέπει ένα όραμα για το μέλλον στο οποίο η Άννα απειλείται από τον δολοφόνο την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο Στέφανος πρέπει να σταματήσει αυτό που θα συμβεί, αλλά πώς; Είναι νεκρός. Περιπλανώμενος στους δρόμους και παρακολουθώντας την οδύνη της γυναίκας του και των συναδέλφων του, πέφτει πάνω του η 17χρονη Φωτεινή. Αυτό το άγνωστο κορίτσι μπορεί να είναι η λύση στα προβλήματά του, χωρίς εκείνη να το γνωρίζει. Είναι η μόνη που τον βλέπει και τον ακούει.

Πρωταγωνιστούν: Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μέγκι Σούλι, Νίκος Ψαρράς, Μιχάλης Σαράντης, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μιχάλης Οικονόμου, Άννα Μάσχα, Γιώργος Νούσης, Δημήτρης Αριανούτσος, Θοδωρής Αντωνιάδης, Θεόβη Στύλλου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Θεοδώρα Σιάρκου, Ισίδωρος Σταμούλης, Σίμος Κακάλας, Μάρω Παπαδοπούλου, Ευτυχία Μελή, Δαβίδ Μαλτέζε, Νεφέλη Μαϊστράλη, Αντιγόνη Αλικάκου, Ιζαμπέλλα Φούλοπ, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μάιρα Γραβάνη, Γιώργος Ρούφας, Μάνος Τσούτης, Βασίλης Ζαϊφίδης, Θανάσης Ζερίτης, κ.ά.

Προσαρμογή σεναρίου: Βασίλης Ρίσβας, Δήμητρα Σακαλή.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Ρασιδάκης.

Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Παραγωγή: Primavisione.

Βασισμένο στην ιταλική σειρά «La Porta Rossa».

«Διάφανη αγάπη». Πίστεψε στην αγάπη…