Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και την Εύη Λεπενιώτη μίλησε η Βούλα Πατούλιδου για τη ζωή της και την ενασχόληση με τον αθλητισμό.
«Μεγάλωσα σ ένα μικρό χωριό στη Φλώρινα σε χρονιές δύσκολες για την επιβίωση. Οι γονείς μου μετανάστευσαν στη Γερμάνια και με άφησαν στη γιαγιά μου. Ο αποχωρισμός με σημάδεψε και με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή.
Έτρεχα να προλάβω το λεωφορείο που έφυγε με τον αδελφό και τη μητέρα μου και πίστευα πως έκανα κάτι κακό και με εγκατέλειψαν. Ο άντρας μου με έπεισε να δοκιμάσω την τύχη μου στον κλασικό αθλητισμό. Η πρώτη μου προπόνηση στα εμπόδια ήταν ο περίγελος του σταδίου», ανέφερε αρχικά η Βούλα Πατουλίδου.
Η Βούλα Πατουλίδου τοποθετήθηκε σχετικά με την ημέρα που της άλλαξε τη ζωή: «Το πλέον εύκολο είναι να λοιδορείς κάποιον. Έκλεισα τα αφτιά μου κι έμαθα να κάνω έλεγχο συναισθημάτων. Η ημέρα των Ολυμπιακών θα με συντροφεύει σε όλη μου τη ζωή. Ήταν ήμερα απολυτής ηδονής.
Υπήρξε ένας τραυματισμός και πήγα στον γιατρό για να μου κάνει μία διπλή παυσίπονη για να αγωνιστώ στον τελικό. Το “για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!” δεν θα μπορέσει ποτέ να ειπωθεί με τον ίδιο τρόπο γιατί τότε υπήρχε πολλή σκοτεινιά και ισοπέδωση».
Σχετικά με την απόφασή της να διορθώσει μία ατέλειά της, η Βούλα Πατουλίδου σχολίασε: «Με ενοχλούσε ένα σεληνιακό τοπίο στα μάγουλα που ήταν αποτέλεσμα ακμής. Από τη στιγμή που μπορείς να διορθώσεις κάτι, κάλο είναι να το κάνεις, αρκεί να μπορείς να αναγνωρίσεις εσύ τον εαυτό σου».
Για την οικογένειά της η Βούλα Πατουλίδου είπε: «Με τον σύζυγο μου είμαστε μαζί από το 1984. Όταν ήμουν φοιτήτρια πήγα σε εκείνον για να με βοηθήσει να βρω δουλειά. Ο σύζυγός μου είναι ο άνθρωπος που στοιχημάτισε χωρίς δεύτερη σκέψη και κουβέντα σε μένα και πίστεψε στο ταλέντο μου. Ο γιος μου είναι από τα πολύ σημαντικά πράγματα στη ζωή μου που απέκτησα εύκολα. Ο γιος μου είναι 24 χρόνων κι αποτελεί έναν φάρο στη ζωή μας».
Τέλος, η Βούλα Πατουλίδου μίλησε για την ενασχόλησή της με την πολιτική: «Δεν είναι εύκολη η πολίτικη άλλα αν θέλεις να διορθώσεις κάτι, δεν γίνεται να το κάνεις έκτος συστήματος».