Βασιλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη: Κέικ ή Τσουρέκι;
Δείτε δύο συνταγές του Άκη Πετρετζίκη...
Καινούριος χρόνος χωρίς βασιλόπιτα δεν γίνεται και ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει δύο συνταγές για εκείνους που προτιμούν το κέικ και για εκείνους που προτιμούν το τσουρέκι. Δείτε τις συνταγές για όσους ψάχνουν ακόμα τελευταία στιγμή….
Για τη Βασιλόπιτα κέικ
Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ με το «φτερό» πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν, σταμάταμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά. (Καλό είναι το βούτυρο να το χτυπάμε όταν είναι εκτός ψυγείου για κάποια ώρα ώστε να είναι μαλακό).
Κατά τη διάρκεια που δουλεύει το μίξερ παίρνουμε τα υπόλοιπα υλικά από το πρώτο μείγμα (εκτός από το πορτοκάλι) και τα χτυπάμε σε ένα μπλεντεράκι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη για να γίνουν σκόνη. Όταν ετοιμαστούν προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε αυτή τη σκόνη στο μείγμα με το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος Β σιγά σιγά. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα Γ και ανακατεύουμε πολύ σιγά με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε-αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 25 εκ. με αφαιρούμενα πλαϊνά και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.
Πριν το ψήσιμο βάζουμε το φλουρί!!!
Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!