Τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου τη μαγειρική αυλαία της εβδομάδας ανοίγει η Κατερίνα.
Η νέα γαστρονομική εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη ξεκινά με πρώτη οικοδέσποινα τη 40χρονη Κατερίνα από το Ρέθυμνο. Η χρυσοχέρα οικοδέσποινα στον ελεύθερο χρόνο της κεντάει κομψοτεχνήματα. Στο μαγείρεμα πάλι οι επιδόσεις της δεν είναι οι καλύτερες, αν και στην κουζίνα της γενικά ξέρει τι θέλει. Να είναι όλα τακτοποιημένα, διαφορετικά η μαγείρισσα δεν αποδίδει. Η Κατερίνα έχει αναλάβει το δύσκολο έργο του να σπάσει τον πάγο ανάμεσα στους άγνωστους καλεσμένους της και να τους καλωσορίσει με ένα πολύχρωμο μενού. «Πρασινόασπρη Κατρίν», «Μπλε κοτούλα» και «Κόκκινη βόμβα» είναι οι ονομασίες των πιάτων της. Θα ξυπνήσει το κέφι με τις γεύσεις και το ταμπεραμέντο της;
Την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου το δεύτερο δείπνο της παρέας οργανώνει η Ευαγγελία.
Καλωσορίσατε, λέει την Τρίτη στην παρέα η 58χρονη Ευαγγελία, μια μοντέρνα γιαγιά με τέσσερα εγγόνια. Η Ευαγγελία άφησε τη Δράμα, όπου μεγάλωσε, και μετανάστευσε στη Γερμανία για 18 χρόνια. Και τι δεν έχει κάνει εκεί, μακριά στα ξένα… όπως για παράδειγμα να δουλέψει και σε κουζίνες που σέρβιραν 2.500 μερίδες την ημέρα. Εντούτοις, δεν έχασε ποτέ το κέφι της για τη μαγειρική. Αν κερδίσει, θα πάει διακοπές με τα εγγόνια της. Θα τα καταφέρει η μοντέρνα γιαγιά;
Δείτε τη γιαγιά Ευαγγελία να διαβάζει παραμύθια, να τραγουδάει ποντιακά και να φτιάχνει νόστιμες μαρμελάδες. Τρώγεται το ποντίκι; Τι είναι ο νισεστές;
Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στην κουζίνα μπαίνει ο Σόλων.
Οικοδεσπότης της Τετάρτης είναι ο Σόλων, 35 χρονών και γαύρος. Για την ακρίβεια, ένας μοναχικός γαύρος στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από την ομάδα, ο Σόλων απολαμβάνει και τη χαρά της οικογένειας. Όταν η μικρή του κόρη λέει «Θρύλος», η καρδιά του Σόλωνα χτυπάει κόκκινο. Στην κερκίδα, είναι όλα εντάξει. Στην κουζίνα όμως; Ποιες είναι οι ονομασίες των πιάτων του; «Στρογγυλή θεά» λέγεται το ορεκτικό, «Το ρολό του γαύρου» είναι το κυρίως και «Κρατσανιστή Εδέμ» το επιδόρπιο. Θα σκοράρει ο Σόλων με τις γεύσεις του;
Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου τη μαγειρική κουτάλα πιάνει η Νάνσυ.
Φούρνο για την παρέα της Θεσσαλονίκης ανάβει την Πέμπτη η Νάνσυ. Η Νάνσυ είναι 21 ετών και σπουδάζει τεχνολογία τροφίμων. Όταν δεν παρακολουθεί τα εργαστήρια της σχολής, παίζει μπιρίμπα με τους θείους της και κάνει το τραπέζι στους φίλους της. Στην κουζίνα, ακόμα μαθαίνει, ρισκάρει και καμιά φορά, παθαίνει. Για τους Χρυσούς Σκούφους έχει δρόμο μπροστά της. Για το έπαθλο της Παρασκευής θα βρει την πιο σύντομη οδό;
Η γλυκιά φοιτήτρια τεχνολογίας τροφίμων θα ξεκινήσει τη μέρα της με μια παρτίδα μπιρίμπα και θα μπει στην κουζίνα φορώντας τη λευκή ποδιά της σχολής της, για να μαγειρέψει θαλασσινά. Θα εκτελέσει τις συνταγές της με ακρίβεια χειρουργού;
Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου μαγειρική αυλαία ρίχνει η Σιμονέττα.
Η μαγειρική αυλαία κλείνει με δείπνο α λα ιταλικά και οικοδέσποινα την 38χρονη Σιμονέττα από τη Βενετία. Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε για χάρη του μεγάλου της έρωτα, που μαζί του απέκτησε και δυο παιδιά. Η Σιμονέττα από μικρή ασχολούνταν με τον αθλητισμό. Θα τερματίσει πρώτη αυτή την εβδομάδα στον μαραθώνιο μαγειρικής και φιλοξενίας;
Δείτε τη Σιμονέττα να μαγειρεύει ιταλικές λιχουδιές από τη Βενετία. Ποιο ψάρι μιλάει στην Κατερίνα; Πόσο ψηλά θα σκαρφαλώσει στον βαθμολογικό πίνακα η οικοδέσποινα της Παρασκευής;
Ποιος από τους πέντε θα αναδειχθεί νικητής και θα πάρει το έπαθλο των €1500;
Καθημερινά στις 20:00 στον Alpha.