Το αφροδισιακό μενού των ερωτευμένων
Η Νταϊάν Κόχυλα προτείνει...
Σήμερα, η Νταϊάν ετοιμάζει δύο εντυπωσιακά πιάτα για ερωτευμένους. Άλλωστε, όπως λέει και η ίδια, ο έρωτας περνά από το στομάχι. Μαγειρεύει πολίτικα καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρια, ένας άκρως αφροδισιακός συνδυασμός. Όσο για το επιδόρπιο; Υγρό κέικ σοκολάτας με σάλτσα βατόμουρο.
H Νταϊάν θα μας συστήσει τη μακεδονική κουζίνα και θα μαγειρέψει στιφάδο με ψητές, κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης και πράσα με δαμάσκηνα. Όταν η Νταϊάν ετοιμάζει τα υλικά της για τη μαγειρική της στην κουζίνα, η κόρη της, η Κυβέλη, παίρνει τα πινέλα και πηγαίνει στο εργαστήρι της για να ζωγραφίσει. Μόλις η Κυβέλη τελειώνει με τη ζωγραφική της, δοκιμάζει το νόστιμο φαγητό της μαμάς.
Αύριο Κυριακή, το μενού της μαμάς έχει ιταλική κουζίνα. Η Νταϊάν, έχοντας ρίζες και από την Ιταλία, μας εξηγεί τα διάφορα είδη ζυμαρικών και μαγειρεύει σπαγγέτι καρμπονάρα και πάστα τριβελάκι με μπρόκολο. Η Νταϊάν περιμένει την αδερφή της την Αθηνά, η οποία θα την επισκεφθεί με τον σύζυγό της. Ενώ μαγειρεύει το αγαπημένο φαγητό της αδερφής της, μπακαλιάρο πλακί και σκορδαλιά με καρύδια από την Αρκαδία, χτυπάει το κουδούνι και τους υποδέχεται. Οι δύο γυναίκες επιδίδονται στη μαγειρική και διηγούνται ιστορίες από τα παιδικά τους χρόνια.
Διαβάστε ακόμα:
Κυπριακή κουζίνα με την Νταϊάν Κόχυλα